IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE INFORMACIJE O TRAGEDIJI: DVIJE OSOBE PREŽIVJELE AVIONSKU NESREĆU, POZNATO JE KO SU… (foto i video)

Avion je udario u toranj, pilot je doneo JAKO ČUDNU ODLUKU!!!

KARAČI: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 22. 05. 2020… 20: 59… NOVE INFORMACIJE O TRAGEDIJI: DVIJE OSOBE PREŽIVJELE AVIONSKU NESREĆU, POZNATO JE KO SU… (foto)

Putnički avion Pakistan Internešnal Erlejns srušio se danas u Karčiju tokom leta iz Lahorea. Radi se o avionu Airbus A320.

U avionu je bilo 107 ljudi

Informaciju je potvrdio PR te aviokompanije. Dodao je da je u avionu u trenutku pada bilo 107 ljudi i da se srušio u blizini nastanjenog područja u Karačiju..

Asošiejted pres u međuvremenu je javio, pozivajući se na izjavu gradonačelnika Vasema Aktara, da su svi poginuli. Ipak tokom dana se pojavila informacija da je preživjela najmanje jedna osoba, a britanski Skaj javlja da je preživelo dvoje ljudi.

Pakistanski mediji pišu da je jedan od preživelih Zafar Masud, izvršni direktor pakistanske banke Bank of Punjab.

CNN je ranije javio da je u toku pronalazak tjela preminulih te da je samo u jednu bolnicu prevezeno 11 tijela žrtava, ali se ne zna da li se radi o ljudima iz aviona ili iz kuća na koje je pao. Zasad je pronađeno 17 mrtvih tijela.

Čitaj još:   NIJE LAKO LOCIRATI ŠEFA DRŽAVE: Između privatne garsonjere i državnih vila, gdje stanuje predsjednik Srbije? (foto, video)

Strahuje se da ima još žrtava. Prema snimcima sa terena vidi se da je avion pao na kuće i ulice naseljenog područja, a prikazuju i vatrogasce koji gase djelove zapaljenog aviona.

Pakistansko ministarstvo potvrdilo je da se radi o letu PK8303 koji je krenuo iz Lahorea i trebao je da sleti u Karači u 14:30 po lokalnom vremenu, ali je prije toga nestao s radara, javio je CNN.

Pilot aviona koji se srušio, kako javljaju lokalni mediji, samo nekoliko minuta prije nego što je trebao da sleti prijavio je tehničke poteškoće. Informaciju je CNN-u potvrdio PR te aviokompanije Abdullah Khan.

“Pilot je u pozivu upomoć rekao da ima tehničkih poteškoća. Rečeno mu je da su obadvije piste za slijetanje slobodne, ali se on odlučio za zaobilaznu rutu za sletanje. Istražujemo tehničke poteškoće, naše molitve su uz sve koji su poginuli”, ispričao je.

Prvo je udario telekomunikacijski toranj pa pao na kuće

Na mjesto nesreće, gusto naseljeno područje udaljeno nekoliko kilometara od avio luke, stigle su pakistanska vojska i spasilačke službe. Na snimcima sa televizije se vidi kako je izgorjelo nekoliko automobila.

Čitaj još:   Jovan MIĆOVIĆ alijas Joanikije, NASTAVLJA DŽOMIĆEVU AGENDU: Hibridno- propagandni pritisak da bi vojnici divizije SS dobili državljanstva!? (foto, video)

“Avion je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao na kuće”, kazao je svedok Šakel Ahmed.

izvor BBC

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more