IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Neće se klanjati bajram- namazi u džamijama ni na otvorenom na Kosovu… (foto)

Islamska zajednica Kosova je istovremeno pozvala stanovništvo da tokom Bajrama ne idu u posete jedni drugima kako bi se očuvalo zdravlje…

PRIŠTINA: Kosovo, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota… 23. 05. 2020… 10: 51… Neće se klanjati bajram- namazi u džamijama ni na otvorenom na Kosovu… (foto)

Islamska zajednica Kosova odlučila je da zbog epidemiološke situacije s koronavirusom ove godine ni u džamijama, ni na otvorenom ne bude klanjan bajram-namaz, prenosi Anadolu Agency (AA).

U odluci Islamske zajednice Kosova navodi se da neće biti organizovano klanjanje bajram-namaza niti u džamijama, niti na otvorenim prostorima u zemlji. Takođe se kaže da će se s minareta svih džamija na teritoriji Republike Kosovo “u nedelju od 5.45 sati učiti tekbiri i salavati, što se poklapa s nastupom Ramazanskog bajrama”.

Čitaj još:   NAPETO NA KOSOVU: Ispred crkve UZVIKUJU"Kosovo je srce Albanije" (foto)

DAKLE U odluci IZK-a stoji da neće biti organizovani prijemi povodom Ramazanskog bajrama ni u sedištu ove verske institucije, ni u njenim mesnim džematima.

Islamska zajednica Kosova je istovremeno pozvala stanovništvo da tokom Bajrama ne idu u posete jedni drugima kako bi se očuvalo zdravlje.

Predsjednik Islamske zajednice Kosova muftija Naim Ternava izjavio je ove nedelje da je mišljenje stručnjaka da još uvek nema uslova za otvaranje džamija za vernike, koje su zbog pandemije koronavirusa zatvorene sredinom marta.

izvor ibalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more