IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGEDIJA: Dječak poginuo od strujnog udara, popeo se na vagon na stanici… (foto)

Nesreća se dogodila večeras oko 18.00 časova, a na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći…

PANČEVO: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, nedelja… 24. 05. 20202, 21. 15… TRAGEDIJA: Dječak poginuo od strujnog udara, popeo se na vagon na stanici… (foto)

Jedan dkečak poginuo je večeras u železničkoj stanici Pančevo Varoš od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda.

Nesreća se dogodila večeras oko 18.00 časova, a na lice mkesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći.

“Infrastruktura železnice Srbije” žali zbog tragedije koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradalog dkečaka.

– I ovom prilikom “Infrastruktura železnice Srbije” apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se spriječili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi… 

Čitaj još:   HIT SNIMAK IZ SARAJEVA: Žestoki momak POBJEŽE I UTEČE POLICIJI ispred nosa- navukao ih na staru foru, ne mogu da dođu sebi KAKAV ŠOK! (foto, video)

Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hiljada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže – navodi se u saopštenju Infrastruktura železnica Srbije.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je riječ o mladima i mlađim osobama…

izvor Srbija Danas.rs