IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ambasador Crne Gore u Srbiji: “Odluka o granicama nije konačna…” (foto)

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je danas da Vlada Crne Gore još nije donela nikakvu konačnu odluku o otvaranju granica…

BEOGRAD: Regija, Putovanja, vijesti, utorak… 26. 05. 2020… 21: 51…  Ambasador Crne Gore u Srbiji: “Odluka o granicama nije konačna…” (foto)

Crnogorski premijer Duško Marković rekao “da globalna kretanja ukazuju na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu”.

– Kao što ste čuli iz izjave premijera Crne Gore Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono tjelo treba da donese odluku koja će se primenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje- naveo je Milošević u pisanoj izjavi za portal Mondo.

Milošević je dodao da je Marković na osnovu stava Instituta za javno zdravlje saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je “jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove”.

– Premijer je istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu – naveo je Milošević.

Čitaj još:   HEROJI JOŠANICE VELIKOG SRCA

Istakao je da čvrsto vjeruje da će se “vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile dvije države radi zaštite zdravlja svojih građana”.

“Ovo je smešno. Namerno nas nisu stavili na listu”: Dačić o odluci CG da ne otvori granicu ka Srbiji

– To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smiješno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane – ističe Dačić za “Blic”.

“Molim Srbe da ne idu tamo gdje su nepoželjni”: Brnabić o odluci CG da ne otvori granicu sa Srbijom

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS- Slučaj Kurti: Što bi rekao Isus, koji od nas u mladosti nije pucao na čovjeka, neka baci prvi kamen... (foto, video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more