IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Haris Silajdžić na intezivnoj njezi, danas uspješno operisan… (foto)

Haris Silajdžić, ex član Predsjedništva BiH i osnivač Stranke za BiH, danas je uspješno operisan u Centru za srce u Sarajevu, potvrđeno je za medije…

SARAJEVO: BiH, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vesti, srijeda… 27. 05. 2020… 21: 38… SARAJEVO: Haris Silajdžić na intezivnoj njezi, danas uspješno operisan… (foto)

BIVŠI član kolektivnog predsjedništva BiH Haris Silajdžić u srijedu je u Sarajevu podvrgnut hitnoj operaciji srca, izvijestili su mediji o vrlo utjecajnom bosanskom političaru.

Haris Silajdžić (75) je operiran u Kliničkom centru sveučilišta u Sarajevu, navodno nakon što je osjetio iznenadne srčane tegobe.

Operaciju je, potvrđeno nam je, vodio Mirsad Kacila, kardiohirurg i direktor Centra za srce Sarajevo.

Na intenzivnoj njezi je

Nakon zahvata nalazi se na odjelu za intenzivnu njegu.

Čitaj još:   SARAJEVO: ŽELIMO BRZI, OPORAVAK, ROBI Prosinečki, uspješno operisan, zdravstveno stanje stabilno...

Haris Silajdžić je godinama u političkoj mirovini u koju se povukao nakon što mu je 2010. istekao mandat bošnjačkog člana predsjedništva.

Bio je među najbližim suradnicima Alije Izetbegovića i jedan od utemeljitelja Stranke demokratske akcije (SDA). Izabran je za prvog ministra vanjskih poslova kada je proglašena Republika BiH i predsjednik ratne vlade.

SDA je napustio 1996. i utemeljio Stranku za BiH (SBiH) koja je nakon njegova povlačenja s čelne dužnosti nestala s političke pozornice…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more