IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Obilježeno 28. godina masakra u Ferhadiji ubijeni čekali u redu za hljeb … (foto i video)

Dan kada su prije 28 godina ubili 26 građana Sarajeva koji su čekali u redu za hljeb u sarajevskoj ulici Ferhadija…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vesti, srijeda… 27. 05. 2020… 11. 18… SARAJEVO: Obilježeno 28. godina masakra u Ferhadiji ubijeni čekali u redu za hljeb … (foto i video)

Delegacija Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Marijom Nenadićem tim povodom je položila cvijeće i odala počast žrtvama masakra prekoputa Gradske tržnice.

Među prisutnima su bili i potpredsjednik FBiH Milan Dunović i Miro Lazović.

Među okupljenima su bili i članovi porodica ubijenih koji se ni danas ne mogu pomiriti sa činjenicom da je neko mogao ubiti nedužne civile koji su samo stajali da uzmu hljeb.

Zbog mjera prevencije širenja koronavirusa nije bilo zvaničnih obraćanja, ali su prisutni poručili da se ovaj zločin nikada ne smije zaboraviti i da je potrebno učiniti mnogo više kako bi 27. maj 1992. godine zauvijek ostao u sjećanjima svih građana BiH, a posebno Sarajeva.

Čitaj još:   Njemačka planira da produži zabranu ulaska: Pravilo koje važi ili ne i za one sa Balkana ... (foto i video)

Pored 26 ubijenih na istom mjestu je ranjeno 108 građana…

Ubijeni su: Nedžad Abdija, Ismet Ašćerić, Ruždija Bektešević, Snježana Biloš, Predrag Bogdanović, Vladimir Bogunović, Vasva Čengić, Gordana Ćeklić, Mirsad Fazlagić, Emina Karamustafić, Mediha Omerović, Bahrija Pilav, Mila Ruždić, Mile Ružić, Abdulah Sarajlić, Sulejman Sarajlić, Hatidža Salić, Galib Sinotić, Sreten Stamenović, Srećko Šiklić, Božica Trajeri-Pataki, Vlatko Tanacković, Srećko Tanasković, Tamara Vejzagić-Kostić, Jusuf Vladović i Izudin Zukić…

izvor agencije

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more