IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tramp prijeti da će zatvoriti sve društvene mreže…(foto)

Predsjednik SAD izrekao prijetnje dan nakon što je Twitter dodao provjere činjenica uz njegova dva tvita…

VAŠINGTON: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vesti, srijeda… 27. 05. 2020… 19: 38… Tramp prijeti da će zatvoriti sve društvene mreže…(foto)

Američki predsjednik Donald Tramp u srijedu je zaprijetio društvenim mrežama novim strožim propisima ili čak zatvaranjem, dan nakon što je Twitter dodao provjere činjenica uz njegova dva tvita, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik nema ovlaštenja da jednostrano reguliše ili zatvori kompanije, što zahtijeva djelovanje Kongresa ili Savezne komisije za komunikacije. No, to nije spriječilo Trampa da bijesno uputi snažno upozorenje.

Tvrdeći da Republikanci smatraju da tehnološki divovi “potpuno utišavaju konzervativne glasove“, Trump je na Twitteru objavio:

“Snažno ćemo ih regulisati ili zatvoriti prije nego što ikada dozvolimo da se to dogodi.“

Također, ponovio je svoju neutemeljenu tvrdnju, koja je podstaknula njegov posljednji obračun sa Silicijumskom dolinom, da bi omasovljenje glasanja putem elektronske pošte “bilo slobodno za sve prevare, krivotvorenje i krađu glasačkih listića“.

Tramp i njegova kampanja agresivno su reagovali nakon što je Twitter dodao frazu upozorenja za dva Trampova tvita u kojima su, između ostalog, glasački listići nazvani “lažnim“ i predviđa se da će “poštanske kutije biti opljačkane“.

Čitaj još:   TRAMP SAM U BIJELOJ KUĆI, NIJE MU LAHKO: Bio sam i usamljen, samo snajperisti, ali oni neće da se druže...

Ispod tvitova sada se nalazi poveznica na kojoj piše “Dohvati činjenice o glasačkim listićima“ koja vodi korisnike na Twitter stranicu za provjeru činjenica i sa vijestima o Trumpovim nepotvrđenim nagađanjima.

Tramp se obrušio na Twitter, optuživši kompaniju da se upliće u predsjedničke izbore 2020. godine.

“Twitter potpuno guši slobodu govora, a ja kao predsjednik neću dopustiti da se to dogodi“, poručio je predsjednik SAD-a...

izvor iBalkan.net / agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more