IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FK NOVI PAZAR DIREKTNO U SUPERLIGU?

Uvod u nastavak sezone u Superligi i Prvoj ligi Srbije biće današnja sednica Izvršnog odbora FS Srbije. Čelni ljudi našeg fudbala potvrdiće odluku o proširenju dva najjača ranga, te će od naredne sezone elita brojati 20 klubova, a drugoligaški karavan 18.

Biće to formalna potvrda odluka Zajedenice Superligaša. Mnogo zanimljiviji deo biće popunjavanja liga, posebno što se sve češće priča da će od Superlige odustati Grafičar. Zvezdina filijala je igrala odlično ove sezone, četiri kola pre kraja takmičenja je na čelnoj poziciji, sa identičnim brojem bodova kao Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Međutim, postoji mnogo razloga zbog kojih rukovodstvo Grafičara razmišlja o povlačenju. Prvi je etičke prirode. Reč je o Zvezdinoj filijali, bez obzira što je reč o odvojenim pravnim subjektima. Takođe, Grafičar je ove sezone igrao utakmice na pomoćnom terenu Marakane podno južne tribine. Taj objekat ne zadovoljava standarde elitnog ranga, što je još jedan razlog priča o odustajanju Ljubičastih.

Čitaj još:   FK NOVI PAZAR: U Novom Pazaru sve je u najboljem redu samo kad se nose bodovi.

Sudbina Grafičara bila je tema internih razgovora u Crvenoj zvezdi. Bilo je različitih stavova, a konačna odluka biće obelodanjena danas. Velika je verovatnoća da Zvezdinu decu nećemo gledati u elitnom rangu.

To mesto bi, prema pisanju Žurnala, trebalo da bude popunjeno licitacijom, shodno prethodnoj odlucci fudbalskih čelnika. Žurnal piše da su potencijalni učersnici u novčanoj trci Novi Pazar, zatim kragujevački Radnički, Dinamo iz Vranja. Tom društvu bi trebalo dodati i Kolubaru.

Licitacija nas čeka i kada je u pitanju prvoligaško društvo. Ukoliko Smederevo ispadne, čak tri mesta popunili bi aktuelni srpskoligaši, spremni da plate plasman u višiu rang. Žurnal piše da je najviše novca spremila Loznica, iza koje stoji gradska uprava. Tu je u leskovačka Dubočica.

izvor: agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   "RUDARI MAFIJE" IZ SRBIJE NA POTJERNICI INTERPOLA: Kopači tunela do suda u Podgorici ZBRISALI, potraga za MISTERIOZNOM ženom... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more