IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Džuma namaz od sutra će se ponovo klanjati u džamiji… (foto)

Prvi džuma- namaz u istanbulskoj Fatihovoj džamiji predvodit će predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas…

ISTANBUL: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 28. 05. 2020… 16: 18…  ISTANBUL: Džuma namaz od sutra će se ponovo klanjati u džamiji… (foto)

Klanjanjem džuma- namaza sutra će u Turskoj početi obavljanje zajedničkih molitvi u džamijama koje su obustavljene u okviru mjera borbe protiv širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi džuma-namaz u istanbulskoj Fatihovoj džamiji predvodit će predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas.

“Možda naredne ili sedmice nakon toga ćemo džuma-namaz klanjati i u haremu i na trgu Sultan Ahmetove džamije“, poručio je Erbas.

Zbog ponovnog otvaranja džamija za zajedničke molitve, sutra prije džuma-namaza će u centralnim džamijama u Turskoj biti zaklana 1003 korbana i meso će biti podijeljeno ljudima u potrebi.

Čitaj još:   BRISEL: EU poslala ponudu Haradinaju,privremeno da ukinite takse i nagradićemo vas...

Uprava za vjerske poslove Turske ranije je izdala preporuke za ponašanje tokom boravka u džamijama, u skladu sa mjerama koje predviđa Ministarstvo zdravstva, a koje podrazumijevaju nošenje zaštitne maske za lice, korištenje vlastite serdžade, prostirke za obavljanje molitve te izbjegavanja fizičkog kontakta…

izvor iBalkan.net / agencije AA

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more