IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAIRO: Izdata naredba za obavezno nošenje maski za lice u javnosti…(foto i video)

Premijer Moustafa Madbouly rekao je da će oni koji ne poštuju naredbu o nošenju maski biti kažnjeni…

KAIRO: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, subota… 30. 05. 2020… 12: 48… KAIRO: Izdata naredba za obavezno nošenje maski za lice u javnosti…(foto i video)

U Egiptu je u subotu izdata naredba da se u javnosti moraju nositi maske za lice, čak i prilikom privatnog prevoza i u vladinim uredima, a istovremeno su ublažene restriktivne mjere uvedene tokom Ramazanskog bajrama…

Premijer Moustafa Madbouly rekao je da će oni koji ne poštuju naredbu o nošenju maski biti kažnjeni. Kazao je i da će policijski sat od 20 do šest sati ujutro u cijeloj državi biti na snazi još dvije sedmice.

U Egiptu, najmnogoljudnijoj zemlji arapskog svijeta, proteklih je sedmica zabilježen skok dnevnih slučajeva zaraze novim koronavirusom, a ukupno je dosad registrovano 22.082 oboljelih od COVID-19.

Čitaj još:   GRADONAČELNIK PRIJESTONICE Aleksandar Kašćelan: Ustoličenje Joanikija na Cetinju igranje s vatrom... (foto)

Od posljedica dosad je preminulo 879 osoba. Egipa koji ima oko 100 miliona stanovnika ima najviše potvrđenih smrtnih slučajeva od COVID-19 u arapskom svijetu...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more