IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Turska od sutra obnavlja letove u domaćem saobraćaju… (foto i video)

Prvi letovi biće iz Istanbula do velikih gradova Ankare, Izmira, Antalije i Trabzona, izjavio ministar Karaismailoglu…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 31. 05. 2020… 15: 18… ISTANBUL: Turska od sutra obnavlja letove u domaćem saobraćaju… (foto i video)

Turska je u objavila nastavak saobraćanja domaćih aviolinija, vlasti ublažavaju restriktivne mjere, uvedene u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, i nastoji život u zemlji vratiti u normalu, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu rekao je da će domaći letovi ponovo saobraćati od 1. juna, u sklopu normalizacije nakon višemjesečnih ograničenja uvedenih zbog pandemije COVID-19.

Prvi letovi biće iz Istanbula do velikih gradova Ankare, Izmira, Antalije i Trabzona.

“Letovi prema drugim gradovima biće nastavljeni postupno“, pojasnio je Karaismailoglu.

Broj oporavljenih od COVID-19 u Turskoj u kontinuitetu je u porastu proteklih sedmica, a u petak je ukupan broj dostigao 125.963. Ukupan broj slučajeva zaraze je 162.120, dok je od posljedica preminulo 4.489 osoba.

Čitaj još:   TV LICE KOJE MI SVI ZNAMO: Šprajc se u emisiji pojavio u luđačkoj košulji, gledatelji mu pisali- "To je naša narodna nošnja" (foto, video)

Svjetska zdravstvena organizacija 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio Sjedinjene Američke Države, a potom i Južnu Ameriku.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 365.300 ljudi, a potvrđeno je preko 5.940.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 2.505.000 ljudi…

izvor ibalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more