IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gnusni napad i pokušaj paljenja džamije u grčkom dijelu Kipra…

Iz Ministarstva vanjskih poslova Turske su poručili da takvi napadu nisu usmjereni samo protiv muslimana, već da predstavljaju prijetnju cijelom čovječanstvu…

ANKARA: Svijet. Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 02. 06. 2020… 09: 18… Gnusni napad i pokušaj paljenja džamije u grčkom dijelu Kipra…

Vlasti Republike Turske najoštrije su osudile brutalni napad i pokušaj paljenja džamije u južnom dijelu Kipra, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osuđujemo gnusni napad na džamiju Koprulu Haci Ibrahim Aga u provinciji Limassol“, navodi se u saopćenju turskog Ministarstva vanjskih poslova.

U saopćenju se poziva administracija grčkog dijela Kipra da poduzme potrebne mjere na zaštiti slobode vjeroispovijesti i svetosti vjerskih objekata, a da odgovorni za napad budu privedeni pred lice pravde.

Čitaj još:   Policija hapsi aktiviste “Pravda za Davida”, tvrde nisu uhapsili Dragičevića!? GDJE JE ONDA DAVOR...

“Jasno je kao dan da antimuslimanska retorika i napadi ne mogu doprinijeti u rješavanju kiparskog pitanja“, navodi se u saopćenju.

Iz turskog ministarstva su dalje poručili da takvi napadu nisu usmjereni samo protiv muslimana, već da predstavljaju prijetnju cijelom čovječanstvu.

U nedjelju su tri Molotovljeva koktela bačena na džamiju u Limassolu, a na njenim zidovima su ispisane antimuslimanske i antimigrantske poruke...

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more