IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Grupa “Pravda za Davida” poručila: Neće odustati od insistiranja na istini… (foto)

Nije odobren zahtjev za okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci povodom 800 dana od prvog okupljanja grupe “Pravda za Davida”…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 02. 06. 2020… 18: 18… Grupa “Pravda za Davida” poručila: Neće odustati od insistiranja na istini… (foto)

Policija u Banjaluci je zabranila održavanje javnog skupa povodom 800 dana od prvog okupljanja neformalne grupe građana “Pravda za Davida” na Trgu Krajine, kažu u neformalnoj grupi građana “Pravda za Davida”, javlja Anadolu Agency (AA).

Dozvolu za okupljanje na Trgu Krajine tražili su za večeras, ali im je iz Policijske uprave Banjaluka ponuđeno da skup održe u parku ”Mladen Stojanović” što su aktivisti odbili.

Merlina Ivić, koja je podnijela zahtjev za održavanje javnog skupa, danas je na konferenciji za novinare na ušću Crkvene u Vrbas, na mjestu gdje je pronađeno tijelo Davida Dragičevića, izjavila je da neće odustati od insistiranja na tome da se otkrije istina o ubistvu ovog mladića.

“Treći put podnosim zahtjev za okupljanje na Trgu Krajine, treći put dobijam odbijenicu. U obrazloženju između ostalog navodi se da članovi grupe ‘Pravda za Davida’ ruše ustavni poredak”, rekla je Ivić i dodala da oni pokušavaju da zaštite ustavni poredak.

Naglasila je da nije dobila ni jednu prekršajnu prijavu, da nije član udruženja građana niti političke partije, nego je građanin koji u 800 dana traži da se kazne oni koji su ubili Davida Dragičevića.

Čitaj još:   PROTEST OD KOJEG SE RS TRESE, DAVID SA TRGA: "Ne idem dok se ne ispune moji USLOVI, htjeli me ubiju i da unište grupu 'Pravda za Davida'"

“Mi nećemo odustati, izašla sam kao građanin, kao roditelj i nećemo odustati koliko god to trajalo i šta god se dešavalo, i progon i diskriminacija”, kazala je ona.

Kako su rekli u obrazloženju policije naveli da se skup ne može odobriti jer su Merlina Ivić i drugi ljudi s kojima se povezuje kažnjeni prekršajno, a neki i krivično. Naglasili su da iako se vode mnogi prekršajni i krivični postupci niko nije presuđen i kažnjen.

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, u Bosni i Hercegovini, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta 2018. godine roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu. Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra 2018. godine.

Čitaj još:   BANJA LUKA "Pravda za Davida": Svakom teroru mora doći kraj...

izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more