IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Crna Gora proglasila kraj epidemije koronavirusa… (foto i video)

Neke mjere će biti ukinute, ali kako pandemija još traje, ostaju na snazi mjere protiv importacije virusa, kazali su iz Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore za zarazne bolest…

PODGORICA: Regija, Ekonomija Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 02. 06. 2020… 19: 18… PODGORICA: Crna Gora proglasila kraj epidemije koronavirusa… (foto i video)

U Crnoj Gori proglašen je kraj epidemije koronavirusa…

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti navodi da je odluka donijeta na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

U Crnoj Gori se proglašava kraj epidemije koronavirusa, odlučilo je danas Nacionalno koordinaciono tijelo, na prijedlog Instituta za javno zdravlje.

“Ovo je rezultat višemjesečnih napora svih u sistemu i naših građana. Hvala na povjerenju!  Neke mjere će biti ukinute, ali kako pandemija još traje, ostaju na snazi mjere protiv importacije virusa”, saopštila je Vlada na zvaničnom Twitter nalogu.

Prošlo je 28 dana otkako u Crnoj Gori nije zabilježen nijedan novi slučaj obolijevanja od koronavirusa. To znači da su se stekli svi uslovi da se zvanično progalsi kraj epidemije.

Čitaj još:   TUŽNO I ŽALOSNO, ALI I ZABRINJAVA: Crna Gora, među vodećim zemljama u Evropi po broju samoubistava...

“Od jučerašnjeg presjeka stanja završene su analize 133 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije COVID19. I dalje nema aktivnih slučajeva”, saopšteno je ranije danas iz Instituta za javno zdravlje.

Prvi slučaj obolijevanja od koronavirusa u Crnoj Gori evidentiran je 17. marta. Ukupno registrovanih slučajeva nilo je 324, od čega se 315 oporavilo, a devet preminulo.  Trenutno su pod nadzorom 1064 osobe.

izvor iBalkan.net / agencije AA