IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović: Državni vrh Srbije diže tenzije u Crnoj Gori…(foto i video)

Državni vrh Srbije koristi priliku da stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori, kako bi pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa…

PODGORICA: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 20: 58… Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović: Državni vrh Srbije diže tenzije u Crnoj Gori…(foto)

Crnogorski ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović optužio je dežavni vrh Srbije da diže tenzije i izaziva podjele u Crnoj Gori…

Srđan Darmanović je istakao da zvaninčni Beograd to radi sa medijima koje kontroliše, a potpomognut svojim političkim saveznicima u Crnoj Gori.

“Državni vrh Srbije koristi priliku da stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori, kako bi pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa izazvao političku nestabislonst, ali i skretao pažnju sopstvene javnosti sa unutrašnjih problema, afera i neriješenih pitanja”, kazao je Darmanović na sjednici Skupštine Crne Gore.

Srđan Darmanović je podsjetio da su se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh SPC Irinej sastajali i, kako je rekao, štošta kazali što nikako ne bi trebalo da bude njihov posao.

Darmanović je podsjetio i na izjave ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i premijerke Srbije Ane Brnabić.

“Ovakva retorika ne priliči dobrim susjedima već može biti jedino što jeste, nastavljanje sa izazivanjem podjela i tenzija, utiče na dešavanja u Crnoj Gori, posebno u susret izborima u obje države”, rekao je Darmanović.

Darmanović je istakao i da nije politička odluka da se ne otvori granica sa Srbijom, već je donijeta na preporuku struke.

“Crna Gora nije otvorila granice za saveznice iz NATO-a Italiju, Španiju, Belgiju, Holandiju, Veliku Britaniju na osnovu istog kriterijuma”, rekao je Darmanović…

Čitaj još:   UHAPŠENI CRNOGORCI, OBJAVLJENA IMENA: Pali u Španiji, zbog proizvodnje i krijumčarenja droge…? (foto)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more