IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

THY 18 juna počinje letjeti: Direktni letovi za Tursku iz 16 evropskih gradova… (foto i video)

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) će od 18. juna početi s direktnim letovima iz 16 europskih gradova prema Turskoj…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 06: 58… THY 18 juna počinje letjeti: Direktni letovi za Tursku iz 16 evropskih gradova… (foto i video)

Turkish Airlines, koji inače realizuje letove prema 127 zemalja svijeta, zbog pandemije koronavirusa obustavio je sve letove 27. marta, a kako navode iz ove turske aviokompanije, THY postepeno počinje s domaćim i međunarodnim letovima.

Kako bi odgovorio na potrebe i zahtjeve putnika nakon perioda vanrednog stanja, THY će 18. juna realizovani direktne letove iz 16 evropskih gradova prema ukupno 14 gradova u Turskoj.

Iz THY-a navode kako su u periodu protekla dva mjeseca poduzeli korake u saradnji s nacionalnim i međunarodnim vlastima, kako bi ušli spremni u period nakon pandemije.

Smatrajući sigurnost leta i zdravlje svojih gostiju prioritetnim, kompanija je nakon detaljnih analiza i priprema donijela odluku o pokretanju direktnih letova sa 16 destinacija iz ukupno šest evropskih zemalja, a to su Njemačka, Austrija, Švicarska, Holandija, Švedska i Danska.

Čitaj još:   Turska nacionalna avio- kompanija"Turkish Airlines" Iz Srbije vratio 94 turskih državljana pred ramazan... (foto)

Najviše letova će biti pokrenuto iz Njemačke (Munchen, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Koln, Dusseldorf i Hamburg), zatim iz Švicarske (Cirih, Ženeva i Basel), iz Austrije (Beč i Salzburg), te iz glavnih gradova preostale tri zemlje...

izvor iBalkan.net / agencije AA

SKROZ NOVO Turkish Airlines uvodi zabavni sistem u svoje avione…

Turska nacionalna avio kompanija Turkish Airlines je u srijedu predstavila Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more