IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić na Pešteri: Bit će vam bliži i Beograd i Sarajevo… (foto i video)

Aleksandar Vučić ljudima sa Pešteri najavio potpisivanje ugovora za izgradnju autoputa od Požege do Brnjice i kasnije Boljara…

SJENICA: Srbija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 03. 06. 2020… 13: 58… Vučić na Pešteri: Bit će vam bliži i Beograd i Sarajevo… (foto i video)

Ovo je vaša domovina i otadžbina, ostanite ovdje, živjećete bolje, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ljudima sa Pešteri, koji su ga dočekali kada je došao da obiđe radove na izgradnji puta Karajukića Bunari – Rasno, u blizini Sjenice.

Vučić je najavio potpisivanje ugovora za izgradnju autoputa od Požege do Brnjice i kasnije Boljara.

“Tada će vam biti blizu i Beograd i Sarajevo”, rekao je on.

Vučić je podsjetio kako su mu u Novom Pazaru žviždali kada je posjetio Pazar sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a Pazarcima rekao da je njegovo da čuje i one koji zvižde i aplaudiraju.

“Ali, i tada sam rekao, građanima Novog Pazara i Tutina, da sude po tome koliko je urađeno od 1945. do sada, ni po čemu drugom”, podsetio je Vučić.

Vučić je naveo da je tokom krize virusa korona, urađeno mnogo – od bolnica, domova zdravlja, tako da je sada novopazarska bolnica opremljenija od većnih gradova ne samo u Srbiji, već i regionu.

Rekao je i da nikad ranije nije prošao tim putem.

Čitaj još:   FBI objavio imena i fotografije SEDAM NAJTRAŽENIJIH hakera planete...

“Nisam znao koliko je ovde lijepo, ali i koliko nismo uradili u prethodnih 70 godina. Ja znam, ljudi, da Rasimu kada dolazi sa mnom nije sasvim ni jednostavno, zato što uvijek postoje i stvari za koje mene krive, i ljudi koji misle na drugačiji nacin”, rekao je Vučić.

Ipak, kada je završio obraćanje, mještani su se “natiskali oko njega, što da ga slikaju, što da se pozdrave, uz skandiranje “Ljajiću, Vučiću”.

Najavio je da će se graditi putevi, te kompletn infrastruktura vodovodna i kanalizaciona.

“Uradićemo rekonstrukciju puta Novi Pazar – Ribariće, 24 kilometara koja košta oko 530 miliona dinara. Uradili smo put Sjenica – Aljinovići, ostaje još 43 kilometara Novi Pazar – Sjenica, tako da će to sve koštati 12 miliona eura. Rekonstruisaćemo put Raška- Novi Pazar oko kojeg postoji spor oko Puteva Srbije i Novi Pazar puta oko toga da li će biti 510 ili 610 miliona”, dodao je on.

Screenshot: Tanjug

Kazao je da će biti urađen pravac od Raždaginja do Buđeva i od Ugla do Rasnog.

“Ono što dolazi promijeniće život u svakom selu ovog regiona”, naglasio je on.

Vučić je kazao izvođačima da su mogli malo da snize cijenu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- OŠTRA PORUKA IZ SANDŽAKA: Poziv Vladi Srbije da odustane od diskriminiranja Bošnjaka... (foto, video)

“Vi ste velika firma, mogli bi da malo snizite cijenu, jer bi to bila velika pomoć za nas i još jedanput hvala za svu pomoć koja nam dolazi od kineskih partnera”, naveo je Vučić.

Izvor: agencije Tanjug

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more