IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIMINALNI DOSIJE PECE PIT BULA: Pljačkao banke, učestovao u ubistvima… (foto)

Operativci policije su rasvetlili zločin i podnijeli krivičnu prijavu Višem tužilaštvu, jer je trenutno nedostupan istražiteljima pošto je već deset dana u pritvoru u Kijevu…

KIJEV: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 05. 06. 2020… 22: 48… KRIMINALNI DOSIJE PECE PIT BULA: Pljačkao banke, učestovao u ubistvima… (foto )

Kotoranina Marka Vukovića (41) dok je čekao djecu ispred škole u Novom Beogradu 17. januara ove godine ubio je Petar Jovanović (46) iz Niša, koji je u pritvoru u Ukrajini zbog pokušaja likvidacije Radoja Zvicera (37), navodnog vođe “kavčana”.

Osumnjičeni Jovanović je, međutim, bio van domašaja naših istražitelja, a 28. maja rano ujutru je uhapšen u okolini Odese, luke na Crnom moru. Nekoliko sati prije toga, sa Nišlijom Milanom Brankovićem (31) i Crnogorcima Stefanom Đukićem (30) i Emilom Tuzovićem (30) pokušao je da u Kijevu ubije navodnog šefa “kavčana”.

Upravo su Nišlije pucale u Zvicera. Iako su ga pogodile pet puta u grudi, Zvicer je preživio, a da li je napadače omela njegova supruga Tamara, koja je istrčala i pucala u njihovom pravcu, nagađa se. Sva četvorica i ukrajinski policajac Rostislav Černobrovij uhapšeni su i trenutno su u pritvoru. Mediji u Ukrajini su pisali da je jedan od uhapšenih navodno spreman na saradnju, ali zbog njegove bezbjednosti nije otkriven njegov identitet.

Čitaj još:   PITALI SMO: Šta je zdravije- kafa ili čaj? (foto i video)

Operativci beogradske policije su rasvetlili zločin i podnijeli krivičnu prijavu Višem tužilaštvu, jer je Jovanović trenutno nedostupan našim istražiteljima pošto je već deset dana u pritvoru u Kijevu.

Ukrao 48 miliona dinaraJovanović je u Srbiji poznat po spektakularnoj pljački niške ekspoziture Vojvođanske banke, odakle je 5. marta 2010. sa saučesnicima ukrao 48 miliona dinara.

Razbojnici su bili maskirani u žene, imali su plave perike, a u rukama držali cveće. Robijao je osam godina i iz zatvora izašao u martu 2018. godine. Da li je od tog momenta do trenutka hapšenja u Ukrajini “odradio” još neki posao, tačnije ubio još neke osobe bliske “kavčanima” kao što je recimo Vladimir Roganović, istražuje se.

Poslednjih godina manje je putovao, ali je izvesno vreme živio u Belgiji, u čije luke pristižu tovari kokaina, a nakon toga u Beogradu je otvorio građevinsku firmu. Na osnovu svih tih informacija, posebno jer je bio blizak sa pojedincima iz kavačkog klana, istraga je usmjerena ka njihovom najvećem neprijatelju – “škaljarcima”.

Kako je već bila raspisana poternica za Damirom Hadžićem (46), Užičaninom koji važi za jednog od glavnih pucača “škaljaraca” i osumnjičenim da je 1. januara 2018. u garaži u Beogradu ubio visokopozicioniranog među “kavčanima” Davorina Baltića, istraživalo se da li je direktno umješan u likvidaciju Vukovića ili je bar povezan s njom.

izvor Republika.rs

Čitaj još:   BIL GEJTS SE OGLASIO O VAKCINAMA- OVO NIJE POŠTENO: Kada će korona biti "ukroćena"? Da ili ne u 2021! (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more