IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sjeverna Makedonija ponovo žarište epidemije na Balkanu : Policijski sat do ponedjeljka u pet ujutro… (foto i video)

Policijski sat u Skoplju, Kumanovu, Tetovu i osam drugih gradova, počevši od 21 sat pa sve do ponedjeljka u pet ujutro…

SKOPLJE: Sjeverna Makedonija, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 05. 06. 2020… 08: 28… Sjeverna Makedonija ponovo žarište epidemije na Balkanu : Policijski sat do ponedjeljka u pet ujutro… (foto i video)

Vlada Sjeverna Makedonije od četvrtka ponovo uvele policijski sat koji će trajati do ponedjeljka u pet ujutro.

Sjeverna Makedonija ponovo je postala novo žarište na korona virus na Zapadnom Balkanu, zbog čega su vlasti od četvrtka ponovo uvele policijski sat, i to u Skoplju, Kumanovu, Tetovu i osam drugih gradova, počevši od 21 sat pa sve do ponedjeljka u pet ujutro.

Vlada je donijela takvu odluku nakon što je registriran 101 novi slučaj zaraze korona virusom u prethodna 24 sata, od čega je 59 slučajeva u makedonskom glavnom gradu. Dan ranije zabilježeno je 76 novih slučajeva.

Čitaj još:   Sjeverna Makedonija, zvanično postala 30. članica NATO, historijski uspjeh...

Kako navodi Hina, do porasta oboljelih dolazi samo sedam dana nakon što je Sjeverna Makedonija ukinula policijski sat i dopustila otvaranje kafića, restorana i barova.

Zbog novih slučajeva zaraze, Fudbalski savez Sjeverne Makedonije donio je odluku da prekine fudbalsku sezonu, što je potez na koji se ranije odlučio i Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. 

Sjeverna Makedonija, koja ima 2,1 miliona stanovnika, ukupno je prijavila 2.492 slučaja zaraze korona virusom, od čega su 742 slučaja još aktivna, a 145 ljudi koji su bili zaraženi je umrlo...

Izvor: iBalkan.net i agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more