IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LONDON Nakon masovnog protesta: Neredi u blizini rezidencije premijera… (foto i video)

Oko 19 sati došlo je do veoma ozbiljne eskalacije nereda…

LONDON: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 06. 06. 2020… 21: 48… LONDON Nakon masovnog protesta: Neredi u blizini rezidencije premijera… (foto i video)

Policija i demonstranti sukobili su se večeras u centru Londona nakon protesta protiv rasizma koji je održan u tom gradu. Do sukoba je došlo u centru Londona u blizini rezidencije britanskog premijera.

Oko 19 sati došlo je do veoma ozbiljne eskalacije nereda u Vajtholu u blizini  rezidencije britanskog premijera u Londonu.

Policija je poslala jedinice za razbijanje demonstracija koje su postavile kordon. Demonstranti gađaju policiju flašama i kamenicama a jedan od policajaca iz konjičke jedinice je tom prilikom oboren s konja, javljaju britanski mediji.

Neredima je prethodio masovan protest koji je počeo ispred zgrade britanskog parlamenta da bi kolona otišla do ambasade SAD u Londonu i na taj način demonstranti izrazili protest protiv rasizma i policijske brutalnosti koja je uzrokovala smrt Džordža Flojda (George Floyd).

Čitaj još:   Erdogan pred put u London: Reforma NATO su neizbježne , usprotivićemo se planu ako se ne priznaju teroriste...

Izvor agencije

London: EVO Kako bi mogla da izgleda odmazda prema RS-u???

Sve je počelo od najave britanskog konzervativnog dnevnika "Tajms" da Velika Britanija Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more