IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRAD BOLI: Životna priča Metija Kamberija, odrastao na ulici i sve ostavio u čudu… (foto)

Želim da znanjem postanem neki novi MILIONER IZ BALKANSKOG BLATA…

NIŠ: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 07. 06. 2020… 22: 28… GRAD BOLI: Životna priča Metija Kamberija odrastao na ulici i sve ostavio u čudu… (foto)

Meti Kamberi, 19-godišnji Nišlija, postao je poznat praktično preko noći napisavši autobiografski roman Grad bola.

Mediji i javnost doživJeli su publikovanje tih 250 stranica kao čudo, ne samo zato što se neko tako mlad upustio u nezahvalan posao sagledavanja sebe i okoline kroz spisateljstvo, već i zato što je Meti romske nacionalnosti.

I još „domac“, štićenik ustanove za smještaj djece bez roditeljskog staranja, koja su često sa nekim vidom poremećaja u ponašanju. Bar kako sistem, na koji je Meti kivan, definiše sopstvene promašaje.

“Ne tuguju oni koji nemaju, niti su srećni oni koji imaju. Za sreću je potrebno zaista malo – samo čista duša. Poruka djeci bez roditeljskog staranja i onoj koja žive na ulici jeste ta da budu srećni. Svakom detetu bih poručio da radi na sebi da čita, uči, bori se i misli pozitivno. Neka vole sebe i neka ne misle da je nemoguće da promene svoju životnu priču.”

Čitaj još:   Radončić: VLAST drži ravnoteža NEMOĆI I STRAHA

Meti je prve korake načinio lutajući i prosjačeći na niškim ulicama, u hraniteljsku porodicu odveden je kao četvorogodišnji dječak, a u Dom za djecu bez roditeljskog staranja “Duško Radović” primljen je u dvanaestoj godini…

Iako u petom razredu osnovne škole nije znao ni da čita ni da piše, za svega sedam godina uspio je da promkeni svoj život – srednju školu završava kao odličan đak, planira da upiše Filozofski fakultet, a pred sobom ima rukopis prvog romana “Grad bola” u kojem je opisao svoje trnovito odrastanje…

izbor ibalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more