IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I Dan kada je život IZGUBIO „košarkaški Mocart”! (foto i video)

Dražen Petrović je na današnji dan 7. juna 1993. godine u 28. godini života smrtno nastradao…

MINHEN: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Sport, košarka, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 07. 06. 2020… 12: 48… TUGA I Dan kada je život IZGUBIO „košarkaški Mocart”! (foto i video)

Dražen Petrović jugoslovenski i hrvatski košarkaš poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine na auto-putu nedaleko od Ingolštadta u 28. godini života.

Hrvatska reprezentacija se tada iz Poljske vratila avionom, a Dražen je na put krenuo automobilom sa devojkom nemačkom manekenkom Klarom Šalantzi koja je bila za volanom. Klara je vozila crveni golf, a usled slabe vidljivosti, mlada djevojka nije vidjela šleper koji se preprečio na putu, te se zakucala u njega.

“Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlad vozač, sa malo iskustva, i u takvoj situaciji nije baš mogla najbolje da se snađe. Zakucala se u šleper koji se preprečio na putu brzinom većom od 160 kilometara na sat. Nije čak uspjela ni da reaguje, nije kočila. I da je pokušala da zaustavi svoje vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo sobzirom da se šleper ispred njih pojavio iznenada. A onda je usledio strašan udarac od kojeg je Dražen, koji je u automobilu sjedeo na suvozačevu mjestu, poginuo”, prepričavao je za hrvatske medije policajac Binder koji je prvi došao na mjesto nesreće.

Čitaj još:   Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje medicinske sestre Samire koja ima tumore na jetri operisana u Istanbulu, za liječenje potrebno 18.500 eura... (foto)

Klara je u ovoj nesreći prošla sa lakšim povredama. O samoj nesreći nikad nije željela da priča, a kasnije se udala za fudbalera Olivera Bierhofa.

Dražen Petrović bio je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Karijeru je počeo u Šibenci, nastavio u Ciboni i Real Madridu, a kasnije je imaso i odlične nastupe u NBA klubovima Portlandu i Nju Džerzi Netsima.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1984. i 1988, a sa Hrvatskom srebrnu medalju 1992. ULEB ga je 2008. godine izabrao među 50 ljudi koji su najzaslužniji za razvoj košarke u Evropi.

Izvor: iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more