IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prognoza za 5 dana: Sparno, toplo i mokro- red pljuskova i gromova, red sunca… (foto i video)

Danima će se smjenjivati sunce i oblaci koji će donositi kišu, lokalne pljuskove, ali i grmljavinske nepogode…

BEOGRAD- SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 07. 06. 2020… 20: 48… : Prognoza za 5 dana: Sparno, toplo i mokro- red pljuskova i gromova, red sunca… (foto i video)

Sparno i toplo sa kišom i pljuskovima, moglo bi da se opiše vrijeme koje nas očekuje narednih dana, a koje meteorolozi karakterišu kao – nestabilno.

Kako tokom jednog djela maja, tako će se i tokom juna danima smenjivati sunce i oblaci koji će donositi kišu, lokalne pljuskove, ali i grmljavinske nepogode. Visoke temperature u kombinaciji sa pljuskovima neće nas zaobići ni sutra.

Prema podacima Federalnog i Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u ponedeljak će biti promjenljivo oblačno, toplo i sparno.

– Pre podne će u većini mjesta biti suho sa dužim periodima sunčanog vremena, samo je na severu ponegde moguća kratkotrajna kiša. Od sredine dana kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i u ostalim krajevima – navode iz FHMZBiH.

Vjetar će sutra biti uglavnom slab južni i jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 14 do 18 stepeni, a najviša od 25 do 28 C.

Promenljivo oblačno i nestabilno vrijeme meteorolozi predviđaju i za utorak.

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Na zgradi Opštine istaknuta srpska zastava... (foto, video)

– U većim regionalnim prostorima će biti malo sviježije, mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar će biti slab i umjeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 17 stepeni a najviša od 24 do 27 – prognoziraju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Gotovo identično vrijeme očekuje nas i u srijedu – nestabilno i sa pljuskovima. Najniža temperatura kretaće od 13 do 17, a najviša od 24 do 27 stepeni.

U četvrtak će prije podne biti pretežno sunčano, ali će od sredine dana, prema prognozi RHMZ, biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura iznosiće 12 stepeni, a najviša 27C

Kako prognoziraju, do kraja sedmice će u Srbiji biti pretežno sunčano i toplije sa temperaturom za dane vikenda u većini mjesta oko ili malo iznad prosječnih vrednosti od 26 do 28 stepeni.

Ipak, i početkom naredne sedmice će, prema proceni meteorologa, biti promjenljivo sa pljuskovima i grmljavinom.

Prema prognozi Weather2umbrella narednih dana biće promjenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pjuskovima. Maksimalna temperatura u narednom periodu biće uglavnom preko 25 stepeni.

Na teritoriji cijele regije uključen je i žuti meteoalarm za naredna tri dana. Žuti merteoalarm znak je da vrijeme može biti opasno (potencijalno).

Čitaj još:   DVA DANA KIŠE I SNIJEGA: Večeras jaki udari juga... (foto)

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku….

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more