IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIGRANTSKI TUNELI NA GRANICI SRBIJE: Velika akcija POLICIJE I VOJSKE… (foto i video)

Policija proteklog vikenda spriječila je više od 300 migranata da uđu ilegalno na teritoriju susjedne države…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 08. 06. 2020… 13: 28… MIGRANTSKI TUNELI NA GRANICI SRBIJE: Velika akcija POLICIJE I VOJSKE… (foto)

Granična policija zatekla je 54 osobe koje su pokušale da preskoče ili isJeku žičanu ogradu na mađarsko- sprskoj granici, dok je 258 migranata zatečeno u pograničnoj zoni bez dokumenata.

Među njima je najviše onih koji se izjašnjavaju kao Sirijci, potom slIJede građani Iraka, Irana, Avganistana i Palestine.

Policajci Županije Bač- Kiškun u saradnji sa mađarskom vojskom, u blizini mJesta Morahalom, otkrili su tunel ispod žičane ograde na granici.

Mađarska policija smatra da je tunel, visine 40 centimetara i dužine 24 metra korišćen za šverc migranata sa srpske na mađarsku stranu.

Ovo je treći podzemni prolaz ispod ograde koju su mađarski pogranični organi otkrili u poslednih godinu dana na tom području.

Čitaj još:   STRAVIČNA SAZNANJA POSLIJE MASAKRA U GRADAČCU: Ljubavni trougao smrti, troje ubijenih i beba siroče! (foto, video)

Gostujući na nacionalnoj televiziji, Đerđ Bakondi, savjetnik za nacionalnu bezbjednost mađarskog premijera rekao je da se ilegalne migracije mogu zaustaviti ako postoji politička volja zemalja na njihovom putu, da se granice za njih zatvore, što se pokazalo za vrijeme epidemije koronavirusom. 

Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije i zatvorenih granica, Mađarska od kraja maja ponovo bilježi veliki rast broja migranata koji pokušavaju da se ilegalno domognu Evropske unije.

Protekle nedelje zabilježeno je gotovo 900 pokušaja nelegalnog prelaska granice.

Mađarski zvaničnici ponavljaju da Mađarska neće ukloniti ogradu na mađarsko-srpskoj granici, već će pojačati odbranu šengenskih granica kako bi sačuvali bezbjednost građana

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more