IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AKCIJA “Sutjeska”: Imena dileri iz Prijepolja, pali sa 40 kg droge…(foto i video)

U zasjedi u utorak oko jedan sat iza ponoći, zaplenjeno je i skoro 40 kilograma droge…

PRIJEPOLJE: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje vijesti, srijeda… 10. 06. 2020… 12. 41… AKCIJA “Sutjeska”: Imena dileri iz Prijepolja, pali sa 40 kg droge…(foto i video)

U akciji kodnog naziva „Sutjeska“ uhapšeno je šest osoba. Akciju su u rejonu sela Šadići kod Tjentišta izveli pripadnici PU Foča.

U zasjedi protekle noći oko jedan sat iza ponoći, zaplijenjeno je i skoro 40 kilograma droge, koja je, prema prvim informacijama, iz Crne Gore trebala biti prebačena u Sarajevo. Tom prilikom lišeno je slobode šest lica od kojih je dvoje iz Prijepolja.

– Policijski službenici su, provodeći planske aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, sproveli operativnu akciju „Sutjeska“, koja je rezultirala hapšenje šest lica.

Osumnjičeni su da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Prilikom pretresa osumnjičenih, pronađene su četiri torbe u kojima se, prema operativnim podacima, nalazi opojna droga marihuana u količini od oko 35 kilograma – kazao je načelnik PU Foča, Velimir Kostović.

Od šest osumnjičenih osoba tri su bile nosači, jedan je bio izviđač kroz šumski predeo u okolini sela Šadići.

Čitaj još:   SVE MIRIŠE NA DUNJE: One, ublažavaju kašalj, umiruju stomačne tegobe, tjeraju nesanicu...

Dvije su osobe u susret ovoj grupi u automobilima stigle iz Sarajeva, kako bi preuzele robu najvjerovatnije na magistralnom putu Tjentište – Foča.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje u toku je kriminalistička obrada uhapšenih osoba.

– Akcija je izvedena na osnovu prethodno prikupljenih operativnih podataka prema bezbjedonosno interesantnim licima koja se bave krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga – istakao je Kostović.

U akciji su uhapšeni Mensudin Hadžić, Samir Ćatić, Behrudin Memić, Omer Memić, Elvedin Mulaosmanović i Nihad Bjelak. Prema prvim informacijama, Hadžić, Ćatić, Mulaosmanović i Bjelak su iz Sarajeva i državljani su BiH, dok su braća Memić iz Prijepolja i državljani su Srbije.

izvor PP Media

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more