IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jako nevrijeme i obilni grad: Kod Opatije pijavica, vidite snimak… (foto i video)

NAJVIŠE je grada bilo na istoku i u unutrašnjosti Istre gdje je lokalno bila vrlo obilna kiša…

OPATIJA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje vijesti, srijeda… 10. 06. 2020… 21. 41… Jako nevrijeme i obilni grad: Kod Opatije pijavica, vidite snimak… (foto i video)

NAJVIŠE grada bilo na istoku i u unutrašnjosti Istre gdje je lokalno bila vrlo obilna.

Oko 16 sati jak grad poharala je Potpićan i okolicu gdje štet na poljoprivred-nim kulturama, a stradali su i automobili. Temperatura zraka snizila se na samo 10 stepeni, dok je istovremeno uz obalu, gdje je bilo sunčano, bilo do 25 stepeni C.

Pala je i obilna kiša, a oborine su bile vrlo nejednako raspoređene tako da je ponekad bila prisutna velika razlika unutar samo nekoliko kilometara.

“Atmosfera u Istri i okolici vrlo nestabilna, a lokalno je bilo i intenzivnijih pljuskova. Siloviti grmljavinski pljuskovi zabilježeni su na krajnjem sjeveru, Žminj i Pićan je zasula čak i tuča, dok je na istočnoj obali zabilježen vrlo jaki razvoj naoblake, a viđena je i velika pijavica na moru”, izvijestili su iz Istrameta.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Preventivno od sumnji na koronavirus pregledano 14 osoba... (foto)

Dolazak nevremena jutros zabilježio je fotograf i poznati lovac na munje Sendi Smoljo snimivši olujni sustav koji se približavao Puli.

Ranije, oko 16 sati, između Opatije, Rijeke, Cresa i Krka se pojavila velika pijavica. 

Pijavica se vidjela iz dijelova Rijeke, iz Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage…

Na Kvarneru je započela i grmljavina. 

Za danas je za taj dio zemlje najavljena mjestimična kiša i grmljavina, na otvorenom moru jugo i južni vjetar, uz ponegdje umjereno valovito more.

Zbog pljuskova i grmljavine za srijedu je upaljen meteoalarm za središnju i istočnu Hrvatsku, dalmatinsko zaleđe i za krajnji jug zemlje. 

Prema prognozi Istrameta za sutra se očekuje djelomice sunčano nestabilno vrijeme uz lokalne grmljavinske pljuskove, naročito u unutrašnjosti Istre gdje mogu biti intenzivniji. Puhat će većinom slab umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 11 do 16 stepeni, dok će dnevne vrijednosti biti između 20 i 25 stepeni C.

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more