IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN: Njemačka ukida zabranu ulaska sezonskih radnika iz… (foto i video)

Vlada Njemačke odobrila je da se od 16. juna u većoj mjeri ukinu zabrane dolaska sezonskih radnika…

NJEMAČKA: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvrtak… 11. 06. 2020… 09. 41… BERLIN: Njemačka ukida zabranu ulaska sezonskih radnika iz… (foto i video)

Berlin. danas je Vlada Njemačke odobrila je da se od 16. juna u većoj mjeri ukinu zabrane dolaska sezonskih radnika u tu zemlju…

Shodno današnjoj odluci njemačke vlade, sezonski radnici iz članica Shengenske zone će od 16. juna moći i kopnenim putem doći u Njemačku.

Prošle godine je tokom poljoprivredne sezone u Njemačkoj radilo 300.000 sezonaca, najviše iz Rumunije, Bugarske i Poljske.

U okviru borbe protiv pandemije COVID-19, njemačka vlada je ranije donijela odluku kojom je zabranjen dolazak sezonskim radnicima iz Schengena.

Čitaj još:   Nebojša RODIĆ NASTAVLJA ĐE JE Vladimir BOŽOVIĆ stao: Bivši šef BIA promoviše velikosrpski hegemonizam u CRNOJ GORI... (foto)

Poljoprivrednici su se protivili toj odluci o zvanični Berlin je potom dozvolio da maksimalno 80.000 sezonaca dođe isključivo avionskim prevozom. Današnjom odlukom je dodatno ublažena ta restriktivna mjera.

izvor agencije aa

BERLIN: Postignut dogovor u vezi sa sporom o migrantima…

Predsjednik Kršćansko-socijalne unije (CSU) Horst Seehofer je izjavio da su Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more