IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: UMRO DUGOGODIŠNJI ODBOJKAŠ I TRENER JAKUP ZATRIĆ

Dugogodišnji odbojkaš i trener Novog Pazara Jakup Zatrić preselio je rano jutros na ahiret u 68. godini, poslije duže bolesti.

Zatrić, koji se aktivno bavio i košarkom, bio je jedan od najboljih igrača u historiji novopazarske odbojke, a nastupao je još za beogradsku Crvenu Zvezdu i Maglić iz Foče.

Po okončanju karijere posvetio se trenerskom poslu u Novom Pazaru, a pod njegovim vođstvom su krajem devedesetih godina prošlog vijeka stasali vrhunski odbojkaši poput Mehmeda Memića, Hamze Zatrića, Mladena Majdaka, Ivice Matovića i Kemala Šećeragića.

Sa velikim uspjehom dugo je vodio muški seniorski tim Novog Pazara, potom se vratio radu sa mlađim selekcijama, a posljednji odbojkaški angažman imao je u ženskom drugoligašu iz tog grada, gdje je obavljao funkciju sportskog direktora.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Gradu prijetila KATASTROFA, okolni gradovi se mole za pomoć...

Zbog zapaženih rezultata dobitnik je brojnih priznanja, a posljednje mu je dodijelio novopazarski Sportski savez krajem prošle godine, kada mu je uručena nagrada za životno djelo “Abdulah Duce Gegić”.

Za sobom je ostavio suprugu Enesu i dva sina, bivšeg reprezentativca Hamzu i dugogodošnjeg prvotimca Novog Pazara Hasana.

Dženaza Jakupa Zatrića biće obavljena danas na Mezarju Gazilar sa ikindije namaza.

izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more