IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Posljedice zemljotresa u Turskoj: Ima poginulih i povrijeđenih osoba… (foto i video)

Potpredsjednik Turske i ministar unutrašnjih poslova i ministar okoliša i urbanizma stigli su u Bingol kako bi posjetili regije koje su danas pogođene zemljotresom…

BINGOL: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, nedelja… 14. 06. 2020…21. 41… Posljedice zemljotresa u Turskoj: Ima poginulih i povrijeđenih osoba… (foto i video)

Najmanje jedna osoba je poginula, a devet je povrijeđeno u zemljotresu koji je danas pogodio tursku provinciju Bingol, javlja Anadolu Agency (AA).

Ured za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopćio je da je ispod urušene žandarmerijske osmatračnice izvučeno beživotno tijelo jednog stražara, a da je od posljedica zemljotresa povrijeđeno ukupno devet osoba, među kojima je još jedan stražar.

U saopćenju se navodi da je od posljedica zemljotresa oštećeno najmanje 14 kuća i jedna štala, a da u centru grada nisu registrirane štete na objektima.

Potpredsjednik Turske Fuat Oktay je po naredbi turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana stigao u Bingol kako bi posjetio regije koje su pogođene zemljotresom, a u njegovoj brojnoj delegaciji visokih turskih zvaničnika su i ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu i ministar okoliša i urbanizma Turske Murat Kurum.

Zemljotres jačine 5,7 stepeni po Richteru pogodio je danas u popodnevnim satima tursku provinciju Bingol, a iz AFAD- a je saopćeno epicentar potresa registriran u distriktu Karliova.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i prva godišnjica braka...

Zemljotres se dogodio u 17.24 minute po lokalnom vremenu i osjetio se u nekoliko susjednih provincija.

Uslijedila su 33 naknadna podrhtavanja tla, a dva su bila jačine iznad četiri stepena po Richteru.

Turski ministar okoliša i urbanizma Murat Kurum saopćio da sve nadležne službe na terenu i da rade na evidentiranju posljedica potresa…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more