IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIMCI SPEKTAKULARNE PLJAČKE ZAGREBAČKE ZLATARE: Uigrani lopovi odnijeli višemilijunski plijen … (foto i video)

Ne trojica, ne četvorica, ne petorica, najmanje šesterica dovro maskiranih pljačkaša, po svemu sudeći vrhunskih profesionalaca, odradila je noćašnju spektakularnu pljačku zlatnoga nakita iz zlatarne “Dodić” u sklopu City centra One na Jankomiru…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, nedelja… 14. 06. 2020… 00. 21… SNIMCI SPEKTAKULARNE PLJAČKE ZAGREBAČKE ZLATARE: Uigrani lopovi odnijeli višemilijunski plijen … (foto i video)

Riječ je vjerojatno prvoj pljački do sada u Hrvatskoj gde pljačkaši opljačkali zlatarnu u sklopu nekoga trgovačkoga centra. Dakle, najprije su sjekirama i maljevima razbili ulazna vrata centra zatim ušli u unutrašnjost centra gdje su se posvetili zlatarnici poznatoga zagrebačkoga zlatara.

Jutarnji list u posjedu je ekskluzivnih snimki provale iz kojih se bez pretjerivanja može zaključiti kako je riječ o uigranoj ekipi provalnik nalik na poznate “Pink Panthere”.

Usprkos činjenici da prostor i ispred trgovačkoga centra i u samome centru, a i u zlatarni detaljno pokriven video-kamerama iz akcija provalnika vidljivo je da su puni samopouzdanja te da svaki od njih točno zna što radi kao i da točno znaju koliko vremena imaju.

Kada su razbili vrata na ulazu u trgovački centar pljačkaši, najprije njih četvorica, a kasnije još dvojica dolaze ispred zlatarne “Dodić” te najprije polugom podižu zaštitna željezna vrata kojima je zlatarna zaštićena.

Kada podignu zaštitna vrata za nekih pola metra, točno onoliko koliko im je potrebno da ukotrljaju ispod vrata, vrata zaglavljuju nekim većim metalnim predmetom.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. avgust 2020. godine...

Tada se jedan za drugim petorica pljačkaša u ležećem položaju otkotrljaju u prostor ispod podignutih vrata, dok najmanje jedan ostaje vani i vjerojatno čuva stražu.

Petorica koja su ušla u zlatarnu na glavi imaju svjetiljke kako im ruke bile slobodne, dok su im tijela potpuno pokrivena kako ne bi ostavili nikakve tragove. Na rukama naravno imaju rukavice te već imaju pripremljene sportske torbe.

Počinju otvarati jedan za drugim ormariće i vitrine sa zlatnim nakitom te brzo, ali ne u panici, zlatni nakit tovare u torbe. Čini se da svaki od njih točno zna koji dio radnje obrađuje, odnosno ne ulaze jedan drugome u prostor i ne sudaraju se.

Kako koji završava s poslom, torbu s plijenom izbacuje ispod vrata gdje je prihvaća šesti pljačkaš koji je ostao vani. Nakon što ispod vrata izbaci “svoju” torbu za njom se ispod podignutih zaštitnih vrata i pljačkaš zakotrlja vani.

Od ulaska u zlatarnu do izlaska posljednjeg od pljačkaša prošlo je ukupno 2 minute i 33 sekunde. Kako je moguće da su pljačkaši imali toliko vremena za ovako složenu pljačku?

Po svemu sudeći pljačka je bila jako pomno isplanirana. Pljačkaši su točno znali što traže jer iz nekoga razloga nisu dirali dio nakita u vitrinama.

Premda su pretpostavljali da postoji neki alarm koji će aktivirati te da će ih sigurno snimiti neke od skrivenih nadzornih kamera, točno su znali koliko vremena imaju.

Čitaj još:   Šerbo RASTODER: Antifašistička, multietnička, demokratska i tolerantna Crna Gora se mora probuditi! (foto, video)

Prema mišljenju jednoga od bivših kriminalista koji bavio između ostaloga rješavanjem upravo ovakve vrste kaznenih djela, ekipa koja je ovu pljačku odradila najvjerojatnije, ili barem dio te ekipe, nije iz Hrvatske, već se radi o profesionalcima najčešće ili iz zemalja u regiji, ili iz nekih drugih zemalja istočne Europe.Jutarnji listJutarnji listJutarnji list

Izvor Jutarnji list.hr 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more