IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK NA GRČKOJ GRANICI: Oko 200 Srba čeka satima na suncu s djecom u automobilima… (foto)

Više od 200 Srba, koji su danas preko Bugarske krenuli u Grčku, već satima čekaju na graničnom prelazu između te dvije zemlje, jer je Vlada Grčke promjenila prethodno donijetu odluku i zabranila ulazak našim državljanima do 1. jula.

– Kroz Bugarsku smo prošli bez ikakvih problema. Na granični prelaz Kaluta smo došli oko 12 časova. Na grčkoj granici nam službenici uzeli dokumenta, djelovali su malo zbunjeno. Rekli su nam da se pomjerimo, a onda je došao šef policijske stanice na graničnom prelazu i pokazao nam neki dokument na grčkom u kojem je pisalo da ne možemo da uđemo u tu zemlju do 1. jula. Bili smo u kompletnom šoku- ispričao za Kurir Igora Milanović, iz Beograda, koji je na Halkidiki krenuo sa suprugom i svojim devetomjesečnim sinom.

– Došao sam sa porodicom u nadi da ćemo ljetovati. Prevalili smo put, namučili se. Ima nas ovde oko 200. Mnogo porodica sa malom djecom, starijih, bolesnih. Potrošili novac, snagu, energiju, a sada stojimo na suncu i znojimo se – rekao je Milanović.

Čitaj još:   ZBOG POLNOG UZNEMIRAVANJA ŽENA: UHAPSEN bivši vaterpolista Miljan Čolović...

Podsjetimo, srpski turisti, ipak neće moći da uđu u Grčku sve do 1. jula.

– Ova odluka objavljena je u grčkom Službenom glasniku i odmah je stupila na snagu. U razgovoru sa srpskim državnim vrhom grčki zvaničnici obećali su da će za nas biti otvorene granice 15. juna. Ovo predstavlja veliko iznenađenje za nas. Vidjećemo šta biti dalje- rekao je ranije danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić za Kurir.

izvor: kurir.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more