IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Turkish Airlines” od 21. juna ponovo leti za Srbiju… (foto)

Avio- kompanija THY od 21. juna obnavlja svoje letove za Srbiju, napomena da je ulaz za državljane Srbije u Tursku slobodan, odnosno da nije potreban PCR test i da se ne primenjuju mjere karantina…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, ponedeljak… 15. 06. 2020… 19. 41… “Turkish Airlines” od 21. juna ponovo leti za Srbiju… (foto)

Ministar vanjsknih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgic danas su se u Beogradu saglasili da je borba protiv pandemije koronavirusa u Srbiji i Turskoj bila uspešna, što je omogućilo relaksaciju ranije uvedenih restriktivnih mera, javlja Anadolu Agency (AA).

Sagovornici su saglasni i da je saradnja dve zemlje tokom pandemije COVID-19 bila dobra, a ministar Dačić je još jednom zahvalio Turskoj za upućenu medicinsku pomoć, saopšteno iz Dačićevog ministarstva.

Ambasador Bilgic je, sa svoje strane, zahvalio je i na pomoći u repatrijaciji turskih državljana tokom pandemije. Obostrano je ocenjeno da se ode i na normalizacijom stanja u dvije države stvaraju uslovi nastavak međusobne saradnje, uz naglasak na potrebu daljeg jačanja ekonomske saradnje.

Čitaj još:   Zoran PIPEROVIĆ: Sad DRITAN Abazović i FILIP Adžiću mogu da zaćute i kažu da su se šalili... (foto)

Takođe, ambasador Dačića obavijestio da avio-kompanija “Turkish Airlines” od 21. juna obnavlja svoje letove za Srbiju, uz napomenu da je ulaz za državljane Srbije u Tursku slobodan, odnosno da nije potreban PCR test i da se ne primenjuju mere karantina.

Pri ulasku na teritoriju Turske sprovodiće se mijerenje telesne temperature, a ukoliko neko ima simptome, biće upućivan na zdravstveni pregled, a i da liječenje će i u slučaju obolevanja od COVID- 19, biti omogućeno u turskim zdravstvenim ustanovama…

izvor agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more