Crna Hronika

Ispovjest časne sestre: Zaljubila se, pomutila joj se svijest i šokirala crkvu! (foto)

Nastao je problem “zabranjene ljubavi”, postoji puno onih koji zagovaraju mržnju čak i smrt lezbijkama. Crkvi nisu smjele ništa da kažu…

SANTIJAGO: Regija, Recepti, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, utorak… 16. 06. 2020… 14. 21… Ispovjest časne sestre: Zaljubila se, pomutila joj se svijest i šokirala crkvu! (foto)

Monika Hingston od malena je željela da ljudima oko sebe čini samo dobro.

Vidjevši u kom smjeru joj ide život, donijela je odluku da u 21. godini života ode u manastir. Voljela je crkvena podučavanja, ali poslije nekoliko godina života posvećenog Bogu shvatila je da možda ipak nije za to. Povukla se ali i riješila je da uzme “odmor” od crkve.

Krenula je da putuje po svijetu, prvo u Južnu Ameriku. Poslie povratka u Australiju stekla je diplomu iz socijalnog rada te je neko vrijeme u Melburnu radila u lokalnom centru za javno zdravstvo, brinući se i o migrantima i izbjeglicama.

Kada je otputovala u Čile, upoznala je jednu ženu. Zvala se Peg.

Upoznala sam tu prelijepu ženu 1983. godine u Santjagu. Bila je to i Amerikanka, časna sestra koja je živela i radila u Čileu oko 17 godina. To nije bila ljubav na prvi pogled, ali nekoliko mjeseci kasnije zaljubila sam se u nju. Ljubav je divna stvar! Kad se dogodi, želite da vičete s krovova, da cio svijet zna za vaše nevjerovatno iskustvo. Ali svijet nije smio da zna za nas, da smo lezbijke”, rekla je Monika koja se tada u međuvremenu vratila u crkvu.

I tu je nastao problem “zabranjene ljubavi”. Postojalo je puno onih koji su zagovarali samo mržnju, čak i smrt lezbijkama. Crkvi nisu smijele ništa da kažu.

Počele su da kriju sve, čak i da su počele da žive zajedno.

“Želele smo da nastavimo da sarađujemo sa ženama ali nepovoljnom položaju, nismo mogle da ostanemo u crkvi. Naša veza bila je tabu, ali i žestoko osuđena od crkvene hijerarhije. Da bismo napustile crkvu, morale smo da pišemo onima iznad nas u Rimu”, ispričala je Monika dodajući da nisu očekivale podršku.

Vijerovale su, štaviše, da će biti kažnjene za “blud” i da će trpeti sve užasne konsekvence “zabranjene ljubavi”. Međutim, dogodilo se suprotno!

“Iz crkve u Rimu su nam odgovorili pozitivno. U pismu nas oslobodili su svega”, ispričala je Monika naglasivši da poslije toga njena ljubav sa Peg mogla da “diše” zauvijek.

Ona ističe da je rođena u tipičnoj katoličkoj porodici punoj pravila o životu, te da je uvijek i bez pitanja prihvatala crkvena vijerovanja.

Ni sama nikad nije očekivala da će joj život donijeti ćak i ovoliko preokreta i iznenađenja, ali ne kaje se…

Izvor: Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

KENANA Strujić- Harbić: Devedesetih smo već prolazili kroz situaciju kakva je danas u PLJEVLJIMA… (foto)

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić ocijenila je kako se u Pljevlja vraćaju devedesete godine. "Veoma…

43 minute ago

TUGA DO NEBA: Na ahiret preselila HALIDA BOJADŽI, majka ubijenih sarajevskih mališana na Sedreniku, pripadnica Armije RBiH… (foto, video)

U Sarajevu je u ponedjeljak u 73. godini prestalo da kuca srce majke Halide Bojadži,…

1 sat ago

Kladioničarske prevare uzele maha: Prevaranti ZGRNULI MILIONE, jedan grad u BiH je LAS VEGAS… (foto, video)

Kladioničarske prevare u BiH uzele su velikog maha... SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 30,…

1 sat ago

BABA VIDOSAVA UBIJENA U JAVNOJ KUĆI: Imala je 83 godine i bila je MAKRO, napala je PROSTITUTKA Silvija, poslije 12 godina izašla na slobodu… (foto, video)

UBISTVO U JAVNOJ KUĆI U POŽAREVCU! Silvija usmrtila baba Vidosavu makroa, poslije 12 godina izašla…

2 sata ago

MAJ DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno vedro jutro, u Tuzli izmjereno 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U srijedu. 1. maja, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u cijeloj Bosni i Hercegovini,…

3 sata ago

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU: U epicentru, izmjereno 4,3 po Rihteru- ‘Zatreslo namještaj, zidove, mislila sam da će me regal poklopiti‘… (foto)

Srbiju je jutros pogodio potres jačine 4,3 stepena po Richteru... BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti,…

3 sata ago

This website uses cookies.