IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREOKRET IZA PONOĆI: Grci ipak otvorili granicu za turiste iz Srbije… (foto)

Vlada Grčke u Atini donijela je odluku kasno iza ponoći da dozvoli prelazak granice državljanima Srbije između Bugarske i Grčke, prenose beogradski mediji…

ATINA: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, utorak… 16. 06. 2020… 08. 21… PREOKRET IZA PONOĆI: Grci ipak otvorili granicu za turiste iz Srbije… (foto)

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević rekao je da su srpski turisti već počeli da prelaze granične prelaze i da su na putu ka ljetovalištima, piše Blic.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je tokom noći za RTS da ga je grčka strana obavijestila da će pustiti državljane Srbije da uđu u tu zemlju preko granice sa Bugarskom.

Dačić očekuje da će sutra tokom dana biti donijeta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste.

Kako je pojasnio, ta odluka se zasad odnosi samo na granicu sa Bugarskom, ne i sa Sjevernom Makedonijom.

Čitaj još:   Dnevni horoskop 9. septembar 2022. godine

Pedesetak vozila sa srpskim tablicama čekalo je večeras i tokom noći na prelazu Kulata- Promahonas, nakon što je Grčka objavila da će se ipak da državljani Srbije ne mogu još da uđu u tu zemlju, navodi RTS.

Brojne porodice krenule su preko Bugarske put Grčke, a oni su vodeći se informacijom da će ta zemlja u pola sata iza ponoći otvoriti svoju granicu za turiste, kako je ranije i najavila na osnovu dogovora šefova diplomatije Srbije i Grčke…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more