IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Izbori krajem avgusta ili početkom septembra… (foto i video)

Važno je da Crna Gora ima legitimnu vlast koja će štititi nacionalne interese. Izbori će se održati posljednjih dana avgusta ili prvih dana septembra…

PODGORICA:Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, srijeda … 17. 06. 2020… 20. 21… Milo Đukanović: Izbori krajem avgusta ili početkom septembra… (foto i video)

Tražimo optimalni termin zaštićen od nepredviđenih rizika. Najvažnije je da Crna Gora ima legitimnu vlast koja će štititi nacionalne interese. Izbori će se održati posljednjih dana avgusta ili prvih dana septembra.

Narednih dana ćemo doći do preciznog termina”, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je nagalasio da Crna Gora potencira da se razdvoje dva aspekta odnosa države i crkve.

“Jedan je Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a drugi je dugoročno rešenje definisanje odnosa države i crkve. Pokušavali smo da razgovaramo o dugoročnom rješenju. Tragajući rješenjima, održavali smo kontakte sa SPC-om. Premijer Duško Marković je dao važne informacije sa posljednjeg razgovora sa velikodostojnicima SPC-a”, istakao je on.

Podsjetio je da SPC saopštila da želi da nastavi sa uličnim pritiskom na vlast kako bi se navodno važno pitanje uredilo u skladu sa njihovim željama.

Čitaj još:   JOANIKIJE PUN OČAJNI POZIVA OBILIĆE U POMOĆ: Primjenjuje Amfilohijevu i Vučićevu ’’kosovsku formulu’’ da bi zaustavio politički pad tzv. SPC... (foto, video)

“SPC je pokazala da za nju nije najvažnije pitanje sadržine zakona, već želja da pritiskom na vlast dovedu do promjene vlasti na predstojećim izborima, pa nakon toga i dođe do ostvarenja nekih drugih njihovih želja…

Danas kada SPC odlučila da skine rukavice i razgovara iz pozicije političkog subjekta, usmjeravajući vjernike za koga će glasati, manipulišući ljudima žele da ostvare cilj, a to je promjena vlasti u Crnoj Gori”, smatra Đukanović.

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more