IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI SLUČAJEVI: U Sarajevu je 10 a 11 iz Tuzle, Lukavca i Živinica zaraženih koronom … (foto i video)

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obavio u protekla 24 sata testiranje novih 366 uzoraka…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, srijeda… 17. 06. 2020… 11. 21… NOVI SLUČAJEVI: U Sarajevu je 10 a 11 iz Tuzle, Lukavca i Živinica zaraženih koronom … (foto i video)

Kako je potvrđeno iz KCUS-a, 16 je pozitivnih uzoraka na koronavirus.

Od toga je deset novozaraženih u Sarajevu jedno u Zenici te pet retestiranih iz Sanskog Mosta i Tešnja, kod kojih je prethodno potvrđeno da su pozitivni na Covid-19.

Prema posljednjim podacima Ministarstva civilnih poslova, u Bosni i Hercegovini je od početka pandemije 3.085 zaraženih, 2.178 izliječenih i 168 umrlih od koronavirusa.

Na području Tuzlanskog kantona otkriveno je 11 novih pozitivnih slučajeva na koronavirus, a riječ je o osobama koje su iz Tuzle, Lukavca i Živinica. Još jedna osoba je priključena na respirator.

U posljednjem turnusu testiranja u Zavodu prvo je i za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli potvrđeno novih 11 slučajeva infekcije SARS-CoV-2 virusom. Kako je potvrđeno iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, osam osoba je iz Tuzle, dvije su iz Lukavca i jedna je iz Živinica.

S posljednjim podacima broj aktivno pozitivnih u Tuzlanskom kantonu popeo na 155,time je ovaj kanton epidemiološki najugroženiji u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   MILAN Knežević- Pupin: Nikad neću priznati Kosovo... (foto, video)

Od ukupnog broja pozitivnih 15 ih je na bolničkom liječenju. Trinaest je u COVID bolnici, dok je dvoje u specijalnom odjeljenju Klinike za plućne bolesti u naselju Slavinovići.

S novim podacima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK došlo je do povećanja broja osoba koje su priključene na respirator, tako da su ih trenutno dvije na potpomognutoj ventilaciji.

U kućnoj izolaciji nalazi se 140 SARS-CoV-2 pozitivnih osoba, dok je pod zdravstvenim nadzorom 370 ljudi kojima nije otkrivena infekcija.

Od početka epidemije 27. marta do danas se je u Tuzlanskom kantonu koronavirusom zaražene su ukupno 254 osobe, od čega se 92 uspješno oporavilo, a šest je završilo letalno. Samo u proteklih devet dana preminule su tri COVID-19 pozitivne osobe.

izvor ibalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more