IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr Darija Kisić KATEGORIČNA: Od korone oboljevaju samo oni koji OVO dozvole… (foto i video)

Dr Darija Kisić je rekla da je jako bitno da se zna da u najvećem dijelu regije bolest ne prijavljuje- u nekim dijelovima čak i tri nedelje…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvrtak… 18. 06. 2020… 07. 31… Dr Darija Kisić KATEGORIČNA: Od korone oboljevaju samo oni koji OVO dozvole… (foto i video)

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović- Batut”Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je sada, što se tiče korona virusa, sve na individualnoj procjeni rizika i da nijedan zakon ni propis i ne može biti iznad sopstvene želje da se ostane zdrav i sačuva porodica.

“Oboljevaju svi koji to dozvole i nalaze se na manjoj udaljenosti samo od metra sa rezervoarom zaraze, a da priji tom ne koriste sredstva zaštite”, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević za printane medije dodala da je sada najvažnija individulana procjena rizika i sama upotreba preventivnih mjera.

Dr Darija Kisiić je rekla da je jako bitno da se zna da se u najvećem dijelu regije bolest ne prijavljuje- a da u nekim dijelovima poput Vojvodine čak i tri nedelje, ali i da postoje i određena područja u kojima se svakodnevno bolježe dvocifrene vrijednosti pozitivnih na korona virusa…

U apotekama nema maski, a njihovi proizvođači se žale da su i svi odavno izbačeni sa domaćeg tržišta…

Čitaj još:   VIC DANA: Na granici, vozač autobusa pita fali li neko od putnika, onda se javi BRKO i… (foto)

– Sad nas zovu, setili nas se, a godinama nemamo priliku da osvojimo kakav tender u Srbiji, preči su im bili uvoznici kineske robe – ogorčeni su u fabrici “9. septembar – Medikal”. – Mi, inače, možemo i sami i da proizvedemo dnevno po 20.000 do 30.000 troslojnih hirurških maski, sa gotovo stopostotnim procentom zaštite. Ali, nisu maske za višednevnu upotrebu koje su namkenjene za korišćenje ali i u vrijeme eventualne epidemije. Nama su telefoni usijani za porudžbine iz Rusije, Turske, mnogih evropskih zemalja, čak i iz Kine.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more