IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ATINA: Putnici aviona iz Srbije u karantinu, čekaju rezultate testa… (foto i video)

Svi putnici koji su avionom „Er Srbije“ danas stigli iz Beograda u Atinu, testirani su po sletanju i poslati u 24-časovni karantin, gdje će sačekati rezultate testa…

ATINA: Svijet, Recepti,, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvtrak… 18. 06. 2020… 22. 31… ATINA: Putnici aviona iz Srbije u karantinu, čekaju rezultate testa… (foto i video)

Avion Er Srbije sa putnicima iz Srbije sletio je u Atinu, a svi putnici su po slijetanju testirani na koronavirus.

Trenutno se, kako pišu mediji, nalaze u karantinu na 24 časa, gdje će svi i da sačekaju rezultate testa.

Ukoliko bude pozitivnih na koronavirus, moraće da provedu 14 dana u samoizolaciji.

Putnici koji imaju stan ili kuću u toj zemlji provešće vrijeme u samoizolaciji, a oni bez smještaja biće smješteni u hotelu koji su obezbijedili Grci.

Ovo je, inače, standardna procedura koju je prije nekoliko dana najavila i u Vladi Grčke.

„Na aerodromu u Atini za sada se primenjuje praksa da se svi putnici testiraju, uz obavezu da budu u samoizolaciji 24 sata dok ne prime rezultat testa“, izjavio je ranije danas na TV „Prva“ ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Ukoliko se utvrdi da je neko od putnika pozitivan na virus korona i ostali koji su bili u avionu, mogli bi da završe u karantinu…

Čitaj još:   ATINA Zemljotres magnitude 5,3 pogodio centralnu Grčku

Grčka Vlada je, takođe, sve putnike koji dolaze u Atinu prema ali i da se sve odnosi prema zemljama i podijelila u dvije grupe. A građani su Srbije svrstani u grupu B.

Koje su zemlje u grupi A, a koje u grupi B

Svi putnici koji u Grčku budu stizali avionom, biće podjeljeni u dvije „bezbjednosne grupe“- A i B, a putnike iz B grupe očekuju testiranje, karantin u trajanju od 24 sata, a ako neko bude pozitivan ali i na virus korona, onda i dvonedeljna izolacija.

A grupi su državljani Austrije, Bugarske, Njemačke, Danske, Švajcarske, pa Estonije, Irske, Islanda, Hrvatske, Kipra, Letonije, Lihtenštajna, Malte, Norveške, Tajlanda, Mađarske i Poljske.

U grupi B su građani Albanije, Belgije, Francuske, Italije, Sijeverne Makedonije, Holandije, Portugalije, Španije, Švedske, kao i svih drugih zemalja van EU, dakle i Srbije...

izvor agencije

Čitaj još:   ATINA, ISTORIJSKI DAN: Žena, prvi put na čelu države , Katerina Sakelaropulu, NOVA PREDSJEDNICA GRČKE... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Požari u Grčkoj: Najmanje 50 ljudi stradalo nedaleko od Atine…

Najmanje 50 osoba je poginulo, a preko 157 je povrijeđeno Read more

ATINA, MINISTAR NAPAO GRAĐANE: “Pogoršali sebi položaj neplanskom gradnjom”

U ponedjeljak su diljem Grčke buknuli ogromni šumski požari, a Read more