IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Na birališta građanima dijele se zaštitne maske… (foto)

Zbog narušene epidemiološke situacije Gradskoj izbornoj komisiji upućeno je 90 hiljada maski koje se od jutros neposredno pred biračko mjesto dijele se građanima…

NOVI PAZAR: Srbija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, nedelja… 21. 06. 2020 … 11. 31… NOVI PAZAR: Na birališta građanima dijele se zaštitne maske… (foto)

Izbori za gradsku vlast u Novom Pazaru počeli su jutros na vrijeme u sedam časova otvaranjem 98 biračkih mjesta na kojima pravo glasa da ima 87.554 punoljetnih građana, javlja reporterska ekipa portala iBalkan.net

Novopazarci biraju predstavnike za republički parlament, ali i za 47 odbornika za Skupštinu grada.

Na listiću za lokalne izbore u tom gradu regije Sandžak nalaze se četiri liste, “Evropski Novi Pazar– Rasim Ljajić”, “Akademik Muamer Zukorlić– Stranka pravde i pomirenja”, “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić– Za našu decu” i “SDA Sandžaka– dr. Sulejman Ugljanin“.

Čitaj još:   UNIŠTEN MURAL RATKU MLADIĆU U BEOGRADU!!!

Iz Gradske izborne komisije saopšteno je da su i sva biračka mjesta otvorena na vrijeme, na nekim mjestima bilo je i manjih tehničkih problema zbog obimnosti materijala.

Kako je ranije saopšteno iz Gradske izborne komisije, svi članovi biračkog odbora moraju nositi maske i ostalu zaštitnu opremu, na biračkom mjestu moraju držati rastojanje, na određenoj udaljenosti će biti i paravani na i za kojim će se glasati, a distancu moraju držati i birači.

Zbog narušene epidemiološke situacije na teritoriji Novog Pazara, Gradskoj izbornoj komisiji upućeno je 90 hiljada maski koje se od jutros neposredno prije ulaska na biračko mjesto dijele građanima.

http://iBalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more