IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Nakon skoro tri mjeseca sletio prvi avion iz Istanbula… (foto i video)

Od danas Turkish Airlines uspostavio tri puta sedmično letove za Istanbul, a riječ je o liniji koja je vrlo bitna i za koju postoji veliki interes uzimajući u obzir da je Istanbul veliki transferni centar…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti , nedelja… 21. 06. 2020… 14.20… SARAJEVO: Nakon skoro tri mjeseca sletio prvi avion iz Istanbula… (foto i video)

Na Međunarodni Aerodrom Sarajevo danas je nakon skoro tri mjeseca sletio putnički avion kompanije Turkish Airlines čime je obnovljena ali i izuzetno važna linija sa Istanbulom.

TAKO DA Od danas i Turkish Airlines (THY) uspostavlja tri puta sedmično letove za Istanbul, a riječ je o liniji koja je vrlo bitna i za koju postoji veliki interes uzimajući u obzir da je Istanbul veliki transferni centar.

Posljednji avion Turkish Airlinesa sletio je u Sarajevo 27. marta. Sada, letovi na relaciji Istanbul – Sarajevo – Istanbul putnicima će biti dostupni srijedom, petkom i nedjeljom.

Čitaj još:   SARAJEVO: Uz jake mjere sigurnosti u Katedrali "Srca Isusova" odžana misa za Bleiburg... (foto)

TREBA DA Napomenimo, Republika Turska je početkom juna popustila ograničenja na graničnim prijelazima za državljane svih zemalja, a domaći i strani državljani koji budu htjeli u Tursku proći će obavezni sistematki pregled.

Turski državljani ipak ne mogu još uvijek doći u Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, posljednji putnički avion prije zatvaranja zbog pandemije koronavirusa poletio je sa sarajevskog aerodroma 29. marta, a radilo se o letu kompanije Wizz Air, na liniji Budimpešta- Sarajevo…

http://ibalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more