IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Detalji smrti olimpijke iz Srbije: Preminula od RIJETKE bolesti opasne po TRUDNICE… (foto i video)

Bobana se porodila u rodnom gradu a poslije pet dana prebačena je u Beograd…

BEOGRAD:Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, ponedeljak 22. 06. 2020…00: 10…Detalji smrti olimpijke iz Srbije: Preminula od RIJETKE bolesti opasne po TRUDNICE… (foto i video)

Zlatna olimpijka Bobana Veličković je preminula prvo uslijed komplikacija uzrokovanih porođajem, dvadeset dana poslije njega.

Bobana se porodila u rodnom Zaječaru i imala je eklampsiju, a i bolest koju uzrokuje povišeni pritisak, koja joj je otkrivena u drugoj polovini trudnoće.

Takve trudnoće tretiraju vrlo pažljivo komplikacije koje izaziva eklampsija mogu biti vrlo opasne i nažalost fatalne. Bobana Veličković pet dana ostala u bolnici u Zaječaru, gdje se stanje pogoršavalo i odatle je i prebačena u Beograd.

Dobila je izliv krvi u mozgu koji izaziva eklampsija, kada ne protekne sve kako treba sa analizama i praćenjem. Do hitnog prebacivanja je u Beograd, Bobana je već bila u komi, a smuještena je u Kliničkom centru na odjeljenju neurologije.

Bila je u teškom stanju i ljekari nisu uspjeli da je spasu. Beba je prema a i do sada dostupnim informacijama dobro, a srpska sportska zajednica je ostala zavijena u crno.

Čitaj još:   OSMAN KARIĆ, POLUDIO: PRIJETE mi sinu, "Ako krenete na njega, spremni smo..."

Da podsetimo, Bobana je srpska reprezentativka u streljaštvu, ali je sa reprezentacijom Srbije osvojila je više evropskih medalja.

Izvor: Objektiv

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more