IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Slike poplava: Rijeke nose sve pred sobom, vanredno u četiri opštine… (foto+video)

Stanovništvu u slivu Jadra naređeno je da izmjeste namještaj i tehniku prvo iz prizemnih dijelova kuća…

VALJEVO: Regija, Crna Hronika, Putovanje, vijesti, ponedeljak 22. 06. 2020 …22:50-Slike poplava: Rijeke nose sve pred sobom, vanredno u četiri opštine… (foto+video)

Zbog velikih padavina raste nivo rijeka u zapadnoj Srbiji. Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast. Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata. Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gdje je trenutno najkritičnije jer je Ljuboviđa poplavila sam centar varošice. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Stanovništvu u slivu Jadra naređeno je da izmjeste namejštaj i tehniku ali iz prizemnih dijelova kuća jer se iz pravca Krupnja i Osečine očekuje veliki poplavni talas.

Nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, ministar policije Nebojša Stefanović uputio je dodatne snage SVS-a i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su kuće ugrožene usled izlivanja reke Jadar.

Do izlivanja došlo usled bujičnih poplava, koje su posledica većih padavina u prethodna 24 sata

Krupanj. Ovog trena.

Уграђени видео

Pripadnici SVS-a, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave ali i kod Opštinskog štaba za vanredne situacije, dešavanja na terenu i spremni su da reaguju i u slučaju potrebe za evakuacijom stanovništva, saopštio je MUP.

Zbog izlivanja Jadra, varošica Osečina je pod vodom, a veći dio je bez struje. Na teritoriji Osečine proglašena je vanredna odbrana prvo od poplava. Žandarmerija i ekipe Sektora za vanredne situacije MUP- a Srbije stigle su u Osečinu, kako bi pomogli građanima čije su kuće i ugrožene zbog izlivanja reke Jadar.

U Osečini je poplavljeno više od 150 kuća, kao i magistralni put za Loznicu, na kom je saobraćaj izvjesno vrijeme bio prekidu, dok je pravac za Valjevo prohodan. Pod vodom su bile i saobraćajnice prema Peckoj i Ljuboviji.

Čitaj još:   TUTIN: PIJANI POLICAJAC BOBAN, IZAZVAO UDES A ZATIM SE TUKAO SA POLICIJSKOM PATROLOM

Zbog obilne kiše u ponedeljak na području grada Valjeva uvedena je redovna odbrana od poplava i sve službe su u pripravnosti. Sve rijeke su u porastu, ali u ponedeljak uveče situacija je bila stabilna i nije bilo značajnijeg izlivanja i opasnosti od poplava, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Valjeva

Samo da javim da je Kolubara malo izašla iz prvog korita…

Погледај слику на Твитеру

Zbog značajnog porasta nivoa reke Obnice, podignut je vodostaj Kolubare tokom popodneva u ponedeljak. Na rijeci Kolubari još ima puno prostora u velikom koritu i za sada nema opasnosti od izlivanja. Obnica se izlila na nekoliko mjesta, na rečnim krivinama, poplavila je pomoćne objekte, dok su kuće i žitelji za sada bezbedni.

Poplave u okolini Krupnja. Jadar je nabujao, a mnoge njive su pod vodom. Narod se već organizuje da brani

Уграђени видео

Fotografije korisnika društvenih mreža iz Valjeva, Loznice i Krupnja same i pokazuju da su vodostaji rijeka u ovim gradima uznemirujući i da, ukoliko sepadavine nastave, može doći do poplava.

Zbog obilnih padavina, u Banji Badanji kod Loznice izlila se rijeka Cernica i ugrozila rad tog lečilišta.

Pored Cernice, izlilo se još nekoliko manjih rijeka, Žeravija, Štira, ali i Trbušnica, koje su poplavile oranice i dvorišta nekoliko domaćinstava, ali voda nije ušla u kuće.

U delu opštine Koceljeva u 13 sati proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja rijeke Tamnave i njene pritoke Kozarice.

Očekuju se obilne padavine narednih dana…

Poslije nekoliko dana neizvjesnosti zbog porasta vodostaja Tamiša, očekuje se da nivo te rijeke opadne. Međutim, i dalje je na snazi vanredna odbrana od poplava na više od 60 kilometara nasipa.

Čitaj još:   ŽELJKO Komšić za TVCG: U većem dijelu BiH sumnja se u dobre namjere novog crnogorskog rukovodstva...(foto i video)

RHMZ upozorava da će na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave danas i sutra biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa

Loznica, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupnanj i Koceljeva: vanredna situacija zbog velike količine padavina i izlivanja pojedinih rijeka i potoka.

Погледај слику на Твитеру
Погледај слику на Твитеру
Погледај слику на Твитеру

Na Jasenici i Kubršnici očekuje se dostizanje upozoravajućih nivoa.

Danas se iznad većeg djela Srbije, kao i u pojedinim dijelovima Beograda, očekuje da padne i četrdeset litara za 24 časa, a u zapadnoj Srbiji i više od 60 litara.

Sutra se obilne padavine očekuju u centralnim i južnim predjelima.

Crvenimeteoalarm na snazi je za teritoriju Zapadne Srbije, a da je i u ostatku Srbije važe narandžasti i žuti meteoalarm.

Izvor: Novosti.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more