IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Obilne padavine su iza nas: Narednih dana sunčano i do 31 stepeni… (foto i video)

Narednih dana sve toplije u cijelom regionu juga Evrope i Balkana…

Meteorolozi Hidrometeoroloških zavoda najavljuju za a u četvrtak pretežno sunčano i toplije vrijeme. Vjetar slab i umjeren, jugoistočni. Najniža tempr od 12 do 17 °C, a najviša od 25 do 28 °C.

srijeda 24.06.2020. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije bitće potpuno boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika kao i meteoropata djelimično će se umanjiti. U unutrašnjosti je izgledna pojava magle prije podne, što bi moglo uzrokovati manje probleme. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima…

četvrtak 25.06.2020. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti ni suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Neophodno je provoditi sve mjere zaštite od UV zračenja. Opšta slika će biti nešto lošija na sjeveru same regije juga Evrope, uglavnom zbog povremeno izraženije naoblake.

Čitaj još:   TBOK: Koliko milimetara podrške ima DRITAN Abazović? (video)

U petak pretežno sunčano i još malo toplije. Vjetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 17 °c, a najviša od 27 do 30 °c.

U Sarajevu i Beogradu pretežno sunčano i toplije. Vjetar slab ali zapadni i sjeverozapadni. Najniža temperatura 16, najvisa 24 stepena C.

Sunčano i još malo toplije biće u subotu. Vjetar slab i umjeren, jugoistočni. A dok će najniža temperatura od 14 do 19 C, a najviša od 28 do 31 °C.

Prema prognozi od 28. juna do 2. jula, biće pretežno sunčano i toplo. Poslije podne ponegdje, uz promjenljivu oblačnost, kratkotrajni pljusak ali i sa još promjenljivom grmljavinom.

Najviša temperatura oko 30 stepeni C…

Izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more