IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPET Karantin od 14 dana za one iz BiH, Srbije, Kosova i Makedonije ako dolaze u Hrvatsku… (foto i video)

Nakon ulaska u Hrvatsku bit će dužni boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu, odnosno drugom prostoru u vremenskom trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku…

ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, srijeda 24. 06. 2020… 19: 23 … OPET Karantin od 14 dana za one iz BiH, Srbije, Kosova i Makedonije ako dolaze u Hrvatsku… (foto i video)

U Hrvatskoj je 22 novih pozitivnih osoba na koronavirus, a uvodi se obveza 14- dnevne samoizolacije osoba koje dolaze prvo iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova, danas objavio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na redovitoj konferenciji za medije

S 22 novozaraženih u posljednja 24 sata, ukupno u Hrvatskoj do sada 2.388 oboljelih, rečeno na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite a od strane Republike Hrvatske. Jučer je detektirano 30 novozaraženih osoba.

Grad Zagreb ima 11 zaraženih, Osječko- baranjska 4, dok i sve ostale županije imaju po jednog, dva ili nijednog zaraženog.

Do sada je ukupno testirano 73.738 osoba, od toga 6.454 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju nalazi se danas i 18 osoba na respiratoru nema pacijenata, izvijestila je Maja Grba Bujević, članica Stožera.

Ukupan broj preminulih proteklih se dana nije mijenjao i dalje iznosi 107, iz bolnice su otpuštena tri ozdravljena pacijenta.

Čitaj još:   TEBI, “GOSPOĐO” EVROPO!

Aktivno oboljelih u Hrvatskoj je 139 osoba…

Šef Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović kazao je da kako Stožer aktivno prati stanje s koronavirusom, posebno u susjednim zemljama.

„Danas će biti donesena odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza, odnosno utvrdit ali će se poseban režim ulaska u Hrvatsku za osobe koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije“, kazao je Božinović.

Druga odluka koju će danas donijeti Stožer odnosi na javni promet, po kojoj će svi zaposlenici i putnici u javnom prometu tijekom boravka u sredstvima javnog prijevoza nositi medicinske zaštitne maske ili neće imati pravo ulaska u sredstvo javnog prijevoza.

Ministar je istaknuo kako većina zaraženih osoba u proteklim danima u Hrvatsku došla iz smjera BiH, Srbije i Kosova kako i obje ove odluke stupaju na snagu danas od ponoći...

izvor agencije

Čitaj još:   Dr Darija Kisić, otkrila da im Dr NESTOROVIĆ često stvara GLAVOBOLjE... (foto)
BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more