IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Osporava se pobjeda Vučiću, poručuju da će se žaliće Upravnom sudu … (foto)

POBJEDNIK LOKALNIH IZBORA NA NOVOM BEOGRADU I DALJE NEPOZNAT : Moguće novo brojanje glasova na svim biračkim mjestima…

NOVI BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, srijeda24 . 06. 2020 01: 23… DRAMA U BEOGRADU:Osporava se pobjeda Vučiću, poručuju da će se žaliće Upravnom sudu … (foto)

Naprednjaci traže da se glasovi ponovo izbroje, dok je aktuelni predsjednik ove gradske opštine tvrdi da je on dobio više…

Neizvjesnost u vezi sa rezultatima lokalnih izbora na opštini Novi Beograd i dalje traje, a broj glasova koje je saopštio SNS i proglasio pobjedu a i poslije samo nekoliko sati osporio je lider Spasa Aleksandar Šapić.

Vrlo brzo su reagovali iz opštinskog odbora SNS Novi Beograd navodeći i da će se žaliti Upravnom sudu, a zatim je podnijet prigovor izbornoj komisiji.

– Izborna lista „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ sekaže da pobedila je na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd sa 42,98 odsto glasova, odnosno 23 mandata, dok lista Aleksandra Šapića osvojila 42,91 odsto ili 22 mandata- objavio je funkcioner SNS Goran Vesić…

Poslije samo dva sata oglasila se opštinska izborna komisija i saopštila da je Šapićev Spas osvojio 116 glasova više od naprednjaka i traži prebrojavanje glasova.

Čitaj još:   MOSTAR: Lana svjetsko čudo, neće BiH ponovo spavati… (foto i video)

Nakon toga je u ime liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ je podnet prigovor izbornoj komisiji gradske opštine a prvo na zapisnike o radu biračkih odbora i na konačni zapisnik. Zatraženo je i novo brojanje glasova na svim biračkim mjestima i utvrđivanje konačnog rezultata glasanja.

Stevo Marušić, predsjednik opštinskog odbora SNS Novi Beograd, kaže se za printane medije da neće dozvoliti da im bilo ko ukrade glasove.

Posle brojanja, koje je trajalo jedan dan, opštinska izborna komisija, u kojoj većinu ima Aleksandar Šapić, preglasavanjem je promenila izborni rezultat kako bi oni dobili mandat više od nas. To je protivzakonito…

Naša izborna lista uložiće prigovor, tražićemo ponovo da se prebroje glasovi i žalićemo se Upravnom sudu. Srpska napredna stranka neće da dozvoli da nam se ukrade ni jedan jedini glas na Novom Beogradu – rekao je Marušić...

izvor agencije

Čitaj još:   Vladika MIHAILO NAPADNUT u TREBINJU po povratku iz SREBRENICE
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more