IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN: Zabranjena prodaja plastičnih slamki, štapića za uši, posuda za hranu… (foto + video)

Vlada Njemačke danas je odlučila da se zabrani prodaju plastičnih slamki i to za jednokratnu upotrebu, štapića za uši i posuda za hranu…

BERLIN: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvrtak 25. 06. 2020… 11: 23…BERLIN: Zabranjena prodaja plastičnih slamki, štapića za uši, posuda za hranu… (foto + video)

Berlin samim time sprovodi direktivu Evropske unije za smanjenje količine plastičnog otpada koji zagađuje životnu sredinu…

Vlada je danas pristala da do 3. jula iduće, 2021. god prestane prodaja plastike, uključujući pribor za jelo za jednokratnu upotrebu, štapiće za miješanje pića držače luft-balona, kao i šolja i kutija od polistirena.

Ministarka za zaštitu životne sredine Svenja Šulce je rekla da je prvo to dio napora da se svi odviknu od “kulture bacanja”.

Čitaj još:   SPRIPREMITE SE ZA POTOP, BIĆE I SNIJEGA...

Oko 20 odsto smeća u parkovima i na drugim javnim mjestima čini plastika za jednokratnu upotrebu, uglavnom od polistirena.

Potrebne su decenije da se plastika raspadne, ali i da se pretvara i u mikroskopski sitne čestice koje su nađene u tijelima riba, ptica i drugih životinja.

Polistiren je jedan od najviše korišćenih plastičnih materijala: godišnje je se proizvodi u nekoliko milijardi kilograma. Korsiti za ambalažu za pakovanje, boce, poklopce i pribor za jelo za jednokratnu upotrebu…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

BERLIN Njemačka u problemu: FALE radnici…

DANAS JE Ministar zdravlja Jens Špan (CDU) nedavno je u Read more