IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR I BEOGRAD…ŽARIŠTA COVID19: MOGUĆ POLICIJSKI ČAS!

BEOGRAD/NOVI PAZAR – Broj oboljelih od korone u Srbiji poslednjih dana ponovo je u porastu, a među njima je sve više mladih koji su u teškom stanju. Beograd, Novi Pazar i Vranje trenutno su žarišta virusa, krizni štab je prije dva dana uveo nove zaštitne mjere, a stručnjaci upozoravaju da, ukoliko rizik od kovida 19 postane veći, moguće je ponovno uvođenje vanrednog stanje i policijskog časa u državi.

U protekla 24 sata registrovano je 143 novozaraženih od 7.784 testiranih, dok se na respiratoru trenutno nalazi 21 osoba, a preminulih nema. U ponedeljak je nakon dužeg vremena ponovo pređen broj od 100 novozaraženih, koji se zatim u narednim danima samo povećavao.

Imunolog Srđa Janković izjavio je da je povećan broj zaraženih velika opomena za sve nas da moramo da pazimo.

Potencijal širenja postoji, zbog toga stežemo protivepidemijski obruč. Broj novozaraženih raste, i to želimo da sasečemo u korijenu. Opcija ponovnog uvođenja vanrednog stanja i policijskog časa se trenutno ne razmatra, ali ukoliko rizik postane veći, može i to da se desi – kazao je Janković.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U poslednja 24 sata dvoje preminulo od kovida

Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, u kojoj je 20 ljekara i skoro 40 medicinskih sestara zaraženo kovidom, rekao je da je zabrinjavajuće to što su svi pacijenti koji su došli u poslednjih 15 dana slučajevi s težim opštem stanjem. – Čak i oni s blažom kliničkom slikom bolesti imaju temperaturu po nekoliko dana i malaksali su. Mi smo iz prvog odmah ušli u drugi talas. Naš virus je mutirao i mnogo je ozbiljniji nego što je bio – rekao je Mahmutović.

izvor: kurir.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more