IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL UŽIVO: Dodik četničke koljače nazvao antifašistima… (foto + video)

Srbi ubjedljivo najveći stradalnici ovih prostora u Drugom svjetskom ratu i rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH…

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvrtak 25. 06. 2020… 21: 23… SKANDAL UŽIVO: Dodik četničke koljače nazvao antifašistima … (foto + video)

MILE Dodik za RTRS rekao da je”veoma važno da se obilježi ta pobjeda, jer mnogi žele reviziju istorije. Isto kao i kod nas”.

“Stradali su naravno, i Bošnjaci, koji nisu ni postajali kao narod, pa Hrvati, koji su dominantno bili uz NDH”, izjavio je Dodik.

Istakao je da je stradanje bio plan Hitlera i politike fašizma.

“Nijemci su osjećali nepravdu poslije Prvog svjetskog rata, ali imali su plan da dominiraju svijetom. Da su neka nadrasa, potpuno počinjeni da im budu Јevreji, Sloveni, Romi, i da se ti narodi potpuno istrijebe. Nisu Srbi ili Rusi napali Berlin, već oni došli ovdje. Bili su tada i pred Moskvom, a za tu slobodu dali su 27 miliona Rusa. I mi smo platili eto i ogromnu cijenu, 1,2 miliona Srba dalo je život za slobodu”, rekao je Dodik.  

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 15. jul 2019. godine

Kontraverzini Dodik je naglasio da su Srbi imali dva antifašistička pokreta, partizanski i četnički, i to se vrlo jasno vidjelo i u Moskvi.

“Sve ovo vrijeme od Drugog svjetskog rata do danas imali smo podvalu ali i žrtvama fašizma, a pogledajte: u Јasenovcu pobijeno 500.000 Srba, Јadovnu 41.000, u Garavicama kod Bihaća 12.000, u Šušnjaru 6.000, u Brodu na Drini 6.000, pa Prebilovci…

Pitam ja sve, čije su to žrtve? Moramo znati cijeniti slobodu koju nam su izborili naši preci. To smo vidjeli i u neformalnim razgovorima sa Putinom, i ostalim čelnicima, naglasio je Dodik…

izvor (SB)

MOSKVA: SIJEVALE PESNICE NA TRIBINAMA, brutalna tuča navijača, “To je to, nema više…”

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svjetskom prvenstvu porazom Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more