IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU: SPC više neće održavati LITIJE

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša kazao je da su predstavnicima Mitropolije crnogorsko- primorske dogovorili obustavljanje protestnih litija zbog epidemije korona virusa u toj zemlji.

Mugoša je kazao da su predstavnici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti danas održali sastanak s predstavnicima vjerskih zajednica i da su se one saglasile s novim restriktivnim mjerama.

“Imali smo sastanak s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve i predstavnicima Islamske zajednice. Oni su se saglasili da smo donijeli ispravne mjere i već je bila informacija da litija neće biti”, kazao je Mugoša na konferenciji za medije.

Nacionalno koordinaciono tijelo zarazne bolesti zabranilo je organizovanje političkih skupova na otvorenom, dok su vjerski skupovi dozvoljeni samo u dvorištu bogomolja. Nove mjere donijete su nakon što je u Crnoj Gori registrovano ukupno 115 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Mugoša je naglasio i da politički skupovi mogu biti rizični, a s obzirom na to da će se 30. avgusta održati parlamentarni izbori. On je kazao da nadležni moraju preduzeti mjere. Istakao je da su u Institutu očekivali porast broja zaraženih jer je, kako tvrdi, među građanima došlo do opuštanja.

Čitaj još:   SARAJEVO: Džaferović i Komšić, upriličili prijem povodom Dana nezavisnosti BiH...

“Uprkos svim upozorenjima, preovladalo je vjerovanje da će nas virus zaobići. Usljed opuštanja došlo je do nečega čemu se nismo nadali, a to je da jedan broj ljudi, čini mi se, olako i neodgovorno otišao u područja gdje je velika koncentracija ljudi gdje je bilo očigledno i da će doći do inficiranja”, istakao je Mugoša.

izvor: agencije

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more