IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tri bolnice ponovo će primati pacijente od koronavirusa… (foto)

Tri kliničko-bolnička centra neće kompletno biti pretvoreni u kovid bolnice, već po jedna bolnička zgrada u tim zdravstvenim ustanovana predviđena je za prijem kovid pacijenata…

BEOGRAD:Sbrija,recepti,Zanimljivosti, Putovanje, vijesti,petak 26. 06. 2020… 12: 53… Tri bolnice ponovo primaće pacijente od koronavirusa… (foto)

Klinično bolnički centri “Dr Dragiša Mišović”, Zvezvdara i Zemun ponovo će primati kovid pacijente, zaključak je današnjeg sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora kovid bolnica.

Ta tri kliničko- bolnička centra neće kompletno biti pretvoreni u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada tim zdravstvenim ustanovana biti predviđena za prijem kovid pacijenata, kako se pomogao rad kovid bolnica– Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC “Bežanijska kosa”.

Pozitivne trudnice, djecu, kao i pacijente koji su na hemodijalizi primaće i KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Takođe, odlučeno je i da se poveća broj kovid ambulatni, te će tako na većim opštinama, poput Novog Beograda, biti otvorene nove.

Čitaj još:   PUTIN HAPSI E.N.O.T. koja je ljetos na Zlatobiru organizovala vojne kampove za dječake i djevojčice iz Srbije... (video)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je apelovao na građane da, ukoliko osjete neke sipmtome korone,prvo odu u kovid ambulantu do matičnog doma zdravlja, a ne odmah na Infektivnu kliniku KCS.

“Svi domovi zdravlja u Srbiji imaju kovid ambulante, u kojim građani mogu da obave RTG pregled, bris grla, krvnu sliku… “, rekao je ministar Lončar.

Od večeras dvije kovid ambulante, u Ulici Čarlija Čaplina na Paliluli i u Ulici cara Dušana u Zemunu, rade 24 sata.

Lončar je rekao i da su bolnice u Čačku, Užicu i Kraljevu počele zbrinjavaju kovid pacijente, koji će tu ostati na liječenju.

Izvor:agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more